10 lat “Kuchennych rewolucji”! Dzisiaj startuje 21. sezon
Już od dziesięciu lat Magda Gessler przemierza kulinarną mapę Polski. W nowym sezonie nieustraszona rewolucjonistka podejmie się niemożliwego, aby stworzyć pełne oryginalnych smaków restauracje. Czy „Kuchenne rewolucje” zmienią upadające lokale w tętniące życiem miejsca?
W dziesiątą rocznicę startu programu Magda Gessler nie zwalnia tempa! W nowych odcinkach najsłynniejsza polska restauratorka zawita między innymi do pizzerii „Amore Mio” w Chorzowie i „Pizza Bella” w Ustroniu. Królowa polskiej gastronomii przybędzie też na ratunek do Piły, gdzie mieści się café bar „Barka”. Przekonamy się także, jakie zmiany czekają warszawskie lokale „Na okrągło” i „Villa Ostródzka”. Czy „Kuchenne rewolucje” przyniosą wszystkim upragniony sukces?
“21. sezon „Kuchennych Rewolucji”, zaskoczy widzów potrójnie: po pierwsze, niezwykłymi metamorfozami wnętrz odwiedzanych restauracji, po drugie, wyjątkowymi pomysłami kulinarnymi odmieniającymi menu, a po trzecie – zmianami, które Magda Gessler wywoła u właścicieli i pracowników, w ich podejściu do biznesu i gotowania, w ich relacjach między sobą, a wreszcie: w ich życiu. Często słyszę pytanie „Jak to możliwe, że po tylu sezonach programu nadal są w Polsce miejsca, które wyglądają i funkcjonują jakby programu nigdy nie było na antenie?” Odpowiedź jest tylko jedna: nie wystarczy naoglądać się „Kuchennych Rewolucji”, trzeba mieć odwagę, żeby wpuścić Magdę Gessler pod swój dach. Trzeba mieć siłę, żeby przeżyć krytykę, wytykanie niedociągnięć, bezpardonowe wskazywanie słabości.” – Michał Brożonowicz, szef Constantin Entertainment Polska
“Magda Gessler widzi wszystko – dzięki swojemu doświadczeniu i instynktowi. Włączamy kamery i jesteśmy świadkami niezwykłego zjawiska: Magda wyciąga wszystkie brudy, nie tylko te dosłowne, na światło dzienne. To są rewolucje, to są emocje na ostrzu noża – ale zawsze kończące się czymś nowym i niezwykłym. Ci, którym brak odwagi, nie zgłaszają się do „Kuchennych Rewolucji” – Michał Brożonowicz, szef Constantin Entertainment Polska
W pierwszym odcinku wiosenne porządki wprowadzone zostaną w Napachaniu. Karta „Szybkiej szamy” zawiera tam ponad sto pozycji, w tym ponad czterdzieści różnych rodzajów pizzy. Olga, szefowa restauracji, szczególnie chwali się wymyślnymi nazwami potraw: „Chłop na roli”, „Pupa świnki”, czy „Farmer w kaloszach”. W „Szybkiej Szamie”, mimo sporych obrotów, pieniędzy brakuje. Właścicielka pojawia się w lokalu raz na dwa, a nawet trzy tygodnie. W efekcie restaurację prowadzą pracownicy, którzy nie mają jasno wytyczonych zadań. Co więcej, o remont prosi się też kuchnia. Z ogólnym rozgardiaszem porządek może zrobić tylko Magda Gessler!
Emisja pierwszego odcinka już dzisiaj o godz. 21:30 w TVN!
Fot. TVN