Kolejny sezon „Ewa gotuje” w Polsacie
Autorka programu wiosną znów rozpieści podniebienia widzów Polsatu. Ewa Wachowicz w rozmowie z POLSAT.PL oraz IPLA.TV zdradziła, że w tej edycji postara się rozkochać polskimi smakami. Jakie potrawy zaproponuje tym razem?
Co sezon zaskakuje nowymi pomysłami na znakomite dania, a w jej krakowskim domu zawsze pachnie wspaniałymi potrawami. Widzowie od lat uwielbiają urok i wdzięk Ewy Wachowicz, a przede wszystkim to, że w jej kuchni jest tak, jak u naszych mam – smacznie i zdrowo.
Jak zapowiedziała podczas Wieczoru z Gwiazdami Polsatu, ten sezon upłynie pod znakiem potraw regionalnych. – Taka kuchnia ma sprawdzone i dobre przepisy, oparte na naturalnych produktach – wskazała Ewa Wachowicz i zdradziła, że wystartuje w kulinarną podróż po Polsce ze swojego ukochanego, rodzinnego Krakowa. – W tym mieście mieszkam i nagrywam swój program, dlatego od niego zacznę. Będzie tradycyjnie: obwarzanki i małdrzyki – powiedziała w rozmowie z IPLA.TV i POLSAT.PL.
– Pojadę również na Śląsk, w góry i wszędzie tam, gdzie można naprawdę dobrze zjeść. Trzeba pokazywać różnorodność, jaką tu mamy – podkreśliła z uśmiechem. Zwróciła także uwagę na składniki potraw, które mają istotny wpływ na to, co ostatecznie znajdzie się na talerzu. – W naszym kraju mamy dobrej jakości produkty i chcę to pokazać – dodała Ewa Wachowicz. Jej zdaniem Polacy znów sięgają po inspiracje do kuchni regionalnej. – To międzynarodowy trend. Wracamy do korzeni, do starych przepisów. Warto o nich pamiętać – apelowała.
Kulinarna wyprawa w poszukiwaniu najlepszych polskich smaków od 2 marca na antenie Telewizji POLSAT razem z Ewą Wachowicz.
„Ewa gotuje” w soboty o godz. 10:15 w Telewizji Polsat