Półfinałowa rozgrywka „MasterChefa” w Meksyku!
Walka o tytuł MasterChefa trwa! W grze pozostało już tylko czworo zawodników, którzy kontynuują kulinarną podróż, ucząc się nowych smaków i tradycyjnych przepisów. Dla kogo meksykańska kuchnia okaże się przepustką do wielkiego finału?
Najlepsza czwórka ósmej edycji programu odwiedzi wybitnych szefów kuchni Mexico City. Kucharze dostaną do odtworzenia ich autorskie przepisy z ich restauracji. Wśród wyszukanych potraw znajdą się m.in. awokado w skorupce spalonego chili z puree z dyni i ananasa, czerwony pipian ze smażoną czarną fasolą, czy też tostada de salpicón z kraba z limonką „lima”, rzodkiewką i majonezem chili habanero. Ten, kto poradzi sobie z tym zadaniem najlepiej, od razu awansuje do wielkiego finału.
Rywalizacja o pozostałe dwa miejsca stoczy się między trojgiem uczestników. Tematem kolejnej plenerowej konkurencji będzie przygotowanie dania inspirowanego kuchnią meksykańską. Magdę Gessler i Michela Morana wspierać będzie szef Aquiles Chávez, twórca takich restauracji jak „La Fisheria”, „La Sirena Puerca 77” oraz „Sotero”. Na drodze uczestników stanie jeszcze jedna nieprzewidziana przeszkoda. Ogromna burza zaskoczy zarówno kucharzy, jak i jurorów. Takiej katastrofy w „MasterChefie” nie spodziewał się nikt!
Emisja półfinałowego odcinka 1 grudnia o godz. 20:00 w TVN!