“Kuchenne rewolucje”: Tadeusz Müller gościem odcinka!
Gdynia to miasto kojarzone głównie z morzem i corocznym świętem polskiego kina. Kin było tu zresztą więcej niż obecnie, a jeno z nich działało w dzielnicy Orłowo.
Dziś w miejscu dawnego kina „Neptun” funkcjonuje bistro o tej samej nazwie. Prowadzi je Klaudia. Po latach spędzonych z mężem w Szwecji postanowiła zrealizować swoje marzenie o prowadzeniu własnej restauracji. Zamiast satysfakcji i zysków szybko pojawiły się frustracja i straty
Każdego miesiąca Klaudia dopłaca do swojego interesu około trzech tysięcy złotych, przez co oszczędności z ciężkiej pracy za granicą topnieją błyskawicznie. Pandemia dodatkowo podcięła „Neptunowi” skrzydła. Sytuację stara się ratować Tarlan, młody kucharz z Azerbejdżanu.
W nadmorskim „Neptunie” trudno jednak szukać egzotycznych smaków kucharza z dalekich stron, nikt nie znajdzie tu też morskich ryb. Goście zniknęli wraz z końcem letniego sezonu i właścicielka nie ma pomysłu, jak ich na nowo przyciągnąć do lokalu. Czy receptą na brak pomysłów i nudę na talerzu okaże się Magda Gessler?
W tym odcinku wsparciem dla restauratorów będzie także Tadeusz Müller, czyli syn Magdy Gessler. Zaprezentuje on kucharzom przepisy na bakłażany Franka Sinatry oraz sałatkę Kaliny Jędrusik.
Emisja odcinka już dziś o godz. 21:30 w TVN!