Canal+ PolskaMediaZapowiedzi TV

Podróże po talerzu z Canal+ online i Canal+ Kuchnia: “Wochy”

„FORZA ITALIA! VIVA ITALIA!” – brzmiały głosy na europejskich ulicach po finale EURO 2020. Kraj mistrzów piłki jest jednym z najatrakcyjniejszych turystycznie zakątków, a włoska kuchnia jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pizza, pasty, aromatyczna kawa i fenomenalne wino – to tylko pierwsze skojarzenia. Poznajcie genialne włoskie przepisy dzięki CANAL+ online i CANAL+ Kuchnia. Buon Appetito!

 

W podróż po talerzu na Półwysep Apeniński wybierzemy się razem z Marietą Marecką. Kulinarna pasjonatka zdradzi tajniki prawdziwej włoskiej kuchni. Poznamy przepisy na ichniejsze antipasti, genialne makarony oraz klasyczne słodkości.

Gnocchi z pesto rosso, linguine con panna e rosmarino, pappa al pomodoro, zeppole, risotto z krewetkami oraz orzechowo-czekoladowe cantucci – to tylko niektóre z pyszności, których smak przeniesie nas do słonecznej Italii.

Seria „ABC gotowania – kuchnia włoska” dostępna jest w CANAL + online na canalplus.com.

Esencją włoskiej kuchni są świeże składniki. Udowodnią to również „Kudłacze na motorach”: Dave i Si wybiorą się na południe kraju i poprowadzą widzów poza utarte turystyczne szlaki w poszukiwaniu autentycznych smaków legendarnej cucina povera.

Czekają na nas jeżowce prosto z morza, nduja, czerwona cebula z Tropei czy bergamotki. Jesteście gotowi na prawdziwą włoską ucztę?

Cały sezon „Kudłacze na motorach: wokół Morza Śródziemnego” do obejrzenia w serwisie CANAL + online na canalplus.com.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *