Listopad zapowiada się niezwykle ciekawie w Canal+ Kuchnia
Listopad zapowiada się niezwykle ciekawie – Canal+ KUCHNIA przygotował aż dwie premiery. Widzowie po raz kolejny zajrzą do „Domowej Piekarni Kucharskiego”, w której odkryją sekrety udanych wypieków. Miłośnikom ryb i owoców morza Bartosz Lisek w drugim sezonie „Nie bój ryby” pokaże dania pochodzące z różnych kuchni świata.
DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO 2
Dziś coraz więcej osób próbuje swoich sił w pieczeniu chleba. Wychodząc im naprzeciw, Piotr Kucharski zaprasza na drugi sezon programu o słonych i słodkich wypiekach.
Tym razem przygotuje m.in. pszenno-żytni chleb na zakwasie, maślane bułki z dynią, wieloziarniste krakersy, drożdżowy chleb z ziemniakami, kajzerki, bagietki, bułki do hot dogów oraz chleb tostowy i pączki.
EMISJA: OD 6 LISTOPADA, SOBOTA, GODZ. 17:00
NIE BÓJ RYBY! 2
Bartosz Lisek, szef kuchni i miłośnik żeglarstwa, specjalizuje się w przyrządzaniu ryb i owoców morza. Tym razem zaprezentuje dania pochodzące z różnych kuchni świata: włoskiej, francuskiej, greckiej, szwedzkiej, polskiej, amerykańskiej i orientalnej.
W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy. Pokaże też, jak oprawić ryby i owoce morza oraz jak je przechowywać.
EMISJA: OD 7 LISTOPADA, NIEDZIELA, GODZ. 13:30
CUDNE WYPIEKI JULIET
Juliet Sear, brytyjska królowa cukiernictwa, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, zaprasza do świata swoich cudnych wypieków. Na słodko i słono, na co dzień i od święta, z bogactwem kremów i dietetycznie, bez glutenu i dla wegan.
W każdym tematycznym odcinku Juliet przedstawi cztery sprawdzone przepisy, do których z chęcią będziecie wracać.
EMISJA: OD 7 LISTOPADA, NIEDZIELA, GODZ. 14:30
Z MIŁOŚCI DO CHLEBA
Od tysięcy lat chleb jest jednym z podstawowych pokarmów, choć przybiera różne formy i w każdym kraju smakuje inaczej. Aby się o tym przekonać, Andrew Connole, założyciel renomowanej piekarni Sonoma w Australii, jedzie do Aten, Berlina, San Francisco, Londynu, Paryża, Kopenhagi, Wiednia i na Maltę.
Spotyka się z tamtejszymi piekarzami, poznaje lokalne receptury i próbuje słynnych wypieków.
EMISJA: OD 6 LISTOPADA, SOBOTA, GODZ. 17:30
CANAL+ Kuchnia to kanał kulinarny, który każdego dnia dostarcza widzom inspiracji do gotowania. Ideą kanału jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego stylu życia, nurtu zero waste, a także odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia z różnych zakątków Ziemi. Wszystko to sprawia, że stacja przyciąga przed telewizory atrakcyjne grupy widzów, co pokazują wskaźniki dopasowania: AFF 296 (W25-59 C50K+), AFF 375 (W20-59 Top Management), AFF 180 (W20-59 inc. >3500). Ponadto we wrześniu udział stacji w jakościowej grupie kobiet z miast wyniósł 0,2% SHR. Co w porównaniu do zeszłego roku w tym samym okresie daje wzrost o 156%!
DANE: NAM, Q3 2021, AFF Ix vs. A16-49, SHR% IX 2021 vs IX 2020 W16-49 C50K+, 06:00:00-25:59:59.