„Sexy Kuchnia Magdy Gessler” i kulinarny lift
Magda Gessler uważa, że kwitnące migdałowce to jedno z najbardziej romantycznych zjawisk na świecie. Opadające płatki przypominają prószenie śniegu i z całą pewnością sprzyjają miłosnej aurze. Właśnie dlatego migdały są pozycją obowiązkową w kuchni naszej prowadzącej! Już w najbliższym odcinku programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler” tradycyjny hiszpański chłodnik z prażonymi migdałami oraz gorąca dorada!
Na samym początku Magda Gessler zaserwuje widzom prawdziwą ucztę dla podniebienia! Tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco to wyrazisty, czosnkowy smak w połączeniu z delikatnymi migdałami. Tę mocno schłodzoną potrawę należy podawać z owocami – najlepiej z winogronami i gruszką. Ajoblanco to doskonała propozycja na lekką i zdrową przekąskę.
Po delikatnym chłodniku przyjdzie pora na świeżą doradę! W średniowieczu, kobiety wręczały swoim ukochanym ugotowaną rybę, aby rzucić na nich czar miłości. Magda Gessler sprawdzi, czy ta legenda jest prawdziwa… Prowadząca pokaże też jak łatwo oczyścić doradę i z czym najlepiej ją podać. Gorąca ryba polana południowym sosem chimichurri zachwyci niejednego smakosza!
PREMIERA SZÓSTEGO ODCINKA: FOOD NETWORK, 10 GRUDNIA, NIEDZIELA, GODZ. 10:55