"Wielkanoc ze smakiem – Magda Gessler” w Food Network
Czy chciałabyś odmienić swój wielkanocny stół? Co zaserwować, by zachwycić najbliższych? W nowym programie Magda Gessler zaprezentuje potrawy, bez których nie wyobraża sobie świątecznego obiadu! „Wielkanoc ze smakiem – Magda Gessler” to dania przypominające smak dzieciństwa oraz przepisy gromadzone przez babcię i mamę znanej restauratorki. Już 25 marca o godz. 13.15 widzowie poznają również jej autorskie przepisy, które wzbogacą tradycyjne polskie dania, a przy okazji dodadzą im oryginalności i szczypty charakteru.
Przygotowania do Wielkanocy idą już pełną parą! Już niedługo czekają na nas spotkania w gronie rodziny i przyjaciół, kolorowe pisanki oraz bogato zastawione stoły. Pora odrobinę urozmaicić potrawy, które będą królować na świątecznym obiedzie. A Magda Gessler doskonale wie jak to zrobić!
Na początek prowadząca zaserwuje kwaśny żur, przyrządzony na esencjonalnym wywarze z aromatycznymi przyprawami i zaskakującym dodatkiem wędzonego oscypka. Jak Wielkanoc, to także jaja! Magda przygotuje je w wersji tradycyjnej z pieczarkami i pachnącym zielonym koperkiem. Podczas świątecznego posiłku nie może też zabraknąć prawdziwej, domowej białej kiełbasy z wyjątkowym sosem chrzanowym.
Na deser intensywnie czekoladowy mazurek na kruchym cieście i wiosenna pascha z bratkami. Właśnie tak smakuje Wielkanoc Magdy Gessler!
FOOD NETWORK, 25 MARCA, NIEDZIELA, GODZ. 13:15