MediaZapowiedzi TV

Ekskluzywne winnice i luksusowe restauracje w lutym na kanale Kuchnia+

Kuchnia+ przygotowała prawdziwą ucztę dla wielbicieli wyrafinowanych potraw i dobrego wina. „The Wine Show” to przewodnik po fascynującym świecie wina, który w świeży i zabawny sposób prezentuje pasjonujące historie ukryte w każdej butelce tego cenionego trunku. Z kolei „Uczta”, dokument o subkulturze wytrawnych smakoszy, ukaże intrygujący świat ekskluzywnych restauracji. Widzowie oprócz podglądania pracy najwybitniejszych szefów kuchni będą mogli poznać cenionych krytyków kulinarnych.


Na czym polega toskański wyścig beczkowy? Czy ulubiony napój Napoleona i Charlesa Dickensa przetrwał próbę czasu? Jak smakują wina z jednych z najbardziej ekskluzywnych winnic świata? Podróżując przez 11 krajów na 6 kontynentach, pasjonaci i znawcy wina, Joe Fattorini i Amelia Singer oraz znana widzom Kuchni+ Gizzi Erskine, oprowadzą widzów po najlepszych winiarniach. Z kolei aktorzy Matthew Goode i Matthew Rhys, w pięknej scenerii włoskich wzgórz i willi, zaprezentują najsłynniejsze winnice słonecznej Italii. Ich zadaniem jest nie tylko degustacja lokalnych win, czy testowanie winiarskich gadżetów, ale przede wszystkim wybór tego trunku, który najlepiej odda ducha danego regionu. Prowadzący, pomimo licznych przygód i nieoczekiwanych przeszkód, odkryją fascynujące historie stojące za każdą butelką: dzięki nim przeniesiemy się m.in. do czasów II wojny światowej we Francji, czy posłuchamy o katastrofach naturalnych w Chile. 

Premiera we wtorek, 5 lutego o godz. 22.00. 

Obok lampki wybornego wina powinien zawsze stać talerz z wyjątkowym daniem, a takie właśnie będę serwowane na antenie Kuchni+ w lutym. Na całym świecie od wielu lat haute cuisine, czyli wyszukana kuchnia prezentująca najwyższy poziom sztuki kulinarnej, podbija serca i żołądki najbardziej wyrafinowanych i wybrednych smakoszy. Ogromnym zainteresowaniem cieszą się też restauracje serwujące haute cuisine – potrawy-dzieła sztuki, przyrządzane z najlepszej jakości starannie wyselekcjonowanych składników i odznaczające się obsługą na najwyższym poziomie. Dokument „Uczta”, przedstawiający środowisko krytyków, dla których misją jest jedzenie w najlepszych restauracjach, pozwala lepiej poznać nieco ekstrawaganckich, ale uroczych maniaków dobrego jedzenia oraz prezentuje miejsca, gdzie szefami kuchni są prawdziwi wirtuozi smaku. 

Premiera w poniedziałek, 18 lutego o godz. 21.05.

W lutym na antenie Kuchni+ będzie można także zobaczyć kolejne sezony produkcji ze znanymi i lubianymi szefami kuchni w roli głównej. John Torode, australijska gwiazda kuchni, zmienia kierunek swoich kulinarnych podróży i przedstawia nową dziesięcioodcinkową serię zainspirowaną rosnącą popularnością koreańskich potraw. Torode podróżując po Korei Południowej od gór po wybrzeże, odwiedza zarówno metropolie, jak i mniejsze miasteczka, prezentując to, co najlepsze na koreańskim stole. W swoim programie odkrywa królewskie początki tej kuchni, poznaje kulinarne trendy spacerując ulicami miast, udaje się na najlepszy i największy targ rybny w kraju, a także poznaje rodziny, z których każda ma swój własny przepis na kimchi. Premiera „Kulinarnych odkryć Johna Torode – Korea” w sobotę, 9 lutego o godz. 15.00. Z kolei dla fanów Anthony’ego Bourdaina Kuchnia+ przygotowała specjalną powtórkową emisję 4. serii programu „Anthony Bourdain: miejsca nieznane”. 

Premiera w sobotę, 9 lutego o godz. 20.15. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *