MediaPolsat BOXZapowiedzi TV

„Ewa gotuje”: Adam Borowicz gościem specjalnym programu

Do udziału w 35. sezonie produkcji Ewa Wachowicz zaprosiła znakomitego kucharza, z którym współpracowała już przy show „Family Food Fight”. Adam Borowicz jest rodowitym Ślązakiem, od kilku lat mieszka w Ustroniu i wraz z gospodynią przybliża widzom specjały oraz zdradza tajniki kuchni górnośląskiej. I to nie tylko tej klasycznej i najbardziej znanej.

 

Kim jest Adam Borowicz?

Ślązak z urodzenia i kucharz z zamiłowania. Urodził się w Rudzie Śląskiej i tam mieszkał przez pierwsze 25 lat życia. Pasję do odkrywania nowych smaków rozwinął, mieszkając w Glasgow. Zdołał tam odwiedzić ponad 350 restauracji. Po kilkuletnim pobycie w Szkocji wrócił do Ustronia, nie rezygnując z odkrywania smaków świata. W poszukiwaniu nowych wrażeń kulinarnych odwiedził 40 krajów.

Nie tylko kluski i rolada

Adam Borowicz jest propagatorem kuchni śląskiej, ale nie tylko w tej klasycznej i najbardziej znanej postaci. Bakcyla gotowania i zgłębiania wiedzy kulinarnej zaszczepiła mu babcia. To z nią przygotowywał pierwsze śląskie potrawy z przepisów prababci. Nie wszyscy wiedzą o tym, że jest też znawcą owoców morza. W programie „Ewa gotuje” zdradza swe sekretne sposoby na przygotowanie krewetek i muli.

Prawdziwy pasjonat

Jest typowym kucharzem hobbystą, smakoszem oraz prawdziwym miłośnikiem dobrego jedzenia i poszukiwania nowych smaków. Umiejętności kulinarne doszkalał dzięki znajomym, którzy w ramach prezentów obdarowywali go karnetami na szkolenia i warsztaty kulinarne. Uważa, że w zawodzie kucharza najbardziej liczą się smak i potencjał, a gdy dołoży się do tego ciężką pracę, można zostać prawdziwym maestro kuchni.

„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *