Jesienna „Kuchnia” z książką kulinarną „Superproste gotowanie”
Dynia, kalafior i jabłka – to sezonowe składniki, które redakcja magazynu „Kuchnia” na nowo odrywa przed czytelnikami w najnowszym wydaniu magazynu. Jesienny numer jest dostępny w sprzedaży od dziś – wtorku, 1 października br., również w wersji z dodatkiem „Superproste gotowanie” zawierającym przepisy na dania z maksymalnie sześcioma składnikami.
W nowym wydaniu „Kuchni” czytelnicy znajdą mnóstwo przepisów z najsmaczniejszymi gatunkami dyni w roli głównej – od prostych zup, przez brytyjskie bułeczki scones, aż po pierożki w stylu chińskim Marty Dymek. Redakcja proponuje również nowe przepisy z indykiem, kaczką, kurczakiem i gęsią, a także z kalafiorem – warzywem, które w każdym kraju przyrządzane jest inaczej.
W jesiennej „Kuchni” na fanów gotowania czekają także potrawy rozgrzewające, wypieki z bezglutenowej mąki kasztanowej oraz mnóstwo słodkich tradycyjnych wypieków – m.in. 11 przepisów na ciasta i przysmaki z jabłkami oraz desery o smaku kokosowym. Czytelnicy magazynu dowiedzą się, co warto zjeść w Gironie, Amsterdamie, w Splicie, Kaliszu, Łodzi oraz na Ibizie. Redakcja opowie również o najsmaczniejszej i największej polskiej fasoli – Piękny Jaś z Wrzaw oraz przybliży historię trufli, najdroższych grzybów na świecie.
Październikowo-listopadowy numer pisma jest do kupienia również w wersji z dodatkiem „Superproste gotowanie”, w którym znalazło się 40 przepisów na każdą porę dnia. Do przygotowania wszystkich proponowanych w wydaniu przekąsek, makaronów, zup, a nawet pizzy czy dań mięsnych wykorzystano maksymalnie sześć składników.
Najnowszy numer „Kuchni” pojawił się w sprzedaży we wtorek, 1 października br. w cenie 11,99 zł. Wydanie wspiera promocja w prasie (czasopisma Agory), radiu (radiostacje Agory), telewizji (Kuchnia+), internecie (Gazeta.pl) oraz w kinach sieci Helios. Działania reklamowe przygotował zespół marketingu czasopism Agory.