“Kuchnia dla odważnych” – nowy program Food Network (wideo)
Food Network przygotował coś specjalnego dla wszystkich nieustraszonych widzów! Bycze jądra, jedwabniki, mózg wieprzowy, a może muchomory? Prowadzący nowy program „Kuchnia dla odważnych”, Walenty Kania potrafi przyrządzić z tych produktów prawdziwą ucztę! Pierwszy odcinek jednego z najoryginalniejszych programów o jedzeniu już 19 października!
Walenty Kania z wykształcenia jest technologiem żywności i zootechnikiem. Ten pasjonat gotowania i koneser wszelkich jedzeniowych osobliwości uwielbia podróże. Jest autorem książek kulinarnych, a także właścicielem słynnego food trucka, który podbija serca smakoszy. Co zagości w jego kuchni na kółkach?
W pierwszym odcinku Walenty będzie eksperymentować w swoim garażu. Na początku przygotuje mózg wieprzowy w panierce, podany w formie klasycznego… burgera. Taką nietypową kanapkę zaserwuje gościom festiwalu w Katowicach. Jak zareagują na te oryginalne danie? To nie wszystko! Prowadzący zatrzyma swojego food trucka również w Krakowie, aby poczęstować zaskoczonych przechodniów czymś wyjątkowym. Zaserwuje im bycze jądra prosto z Węgier, w krwistym, śliwkowo-czereśniowym sosie z dodatkiem cynamonu. Na sam koniec przyrządzi flambirowane poczwarki jedwabników, duszone w soku pomarańczowym z dodatkiem whisky. Ślinka cieknie? Czy wręcz przeciwnie?
PREMIERA: 19 PAŹDZIERNIKA, PIĄTEK, GODZ. 22:15