Lifestylowy październik w Canal+
Jesień rozgościła się już na dobre. Jak się okazuje, obecnie Polacy spędzają w domach nawet 90% swojego czasu. Ile osób decyduje się na remont mieszkania i dlaczego? A jak wygląda remont w 48h? Szczegóły zdradzi Tomasz Pągowski w nowym sezonie swojego programu. W październiku na widzów czekają również kulinarne inspiracje z różnych krańców świata.
Aż 75% badanych Polaków zgodnie przyznało, że zdrowie i komfort życia rodziny to jeden z najważniejszych powodów decyzji o remoncie – jak wynika z raportu „Barometr zdrowych domów”(VI edycja). Co więcej, w związku z pandemią 40% naszych rodaków ma w planach remont lub przeprowadzkę w ciągu najbliższych dwóch lat. Zwracamy uwagę na funkcjonalność pomieszczeń, jakość powietrza w domu, dobre oświetlenie oraz zieloną okolicę. Od czego zacząć przygotowania do remontu i na co zwrócić uwagę? Zapraszamy na nowy sezon programu „Remont w 48h”!
A tuż po udanym remoncie, można skupić się na rozwijaniu talentu kulinarnego. Sprzyja temu jesienna aura, a CANAL+ KUCHNIA w tym miesiącu proponuje podróż śladami smaków świata – w sam raz na powakacyjne wspominki! W menu francuskie przysmaki, mięsne inspiracje oraz egzotyczne potrawy!
REMONT W 48H 12, seria poradnikowa, CANAL+ DOMO już od 13 października w środy o godz. 21:30 oraz w serwisie CANAL+ online od 14 października
Znacie to uczucie, gdy remont ciągnie się w nieskończoność, a kolejne niespodzianki pożerają budżet? Tomasz Pągowski po raz kolejny udowodni, że może być inaczej – szybciej, taniej i bez stresu. W 48 godzin wyremontuje m.in. wymagające modernizacji sypialnię i łazienkę. Urządzi też wielofunkcyjny pokój dla pary i jej licznych zwierzaków – psów, kotów i świnek morskich. Stylowo i praktycznie.
POKOCHAJ LUB SPRZEDAJ – NAJLEPSZE PROJEKTY, seria poradnikowa, CANAL+ DOMO już od 5 października we wtorki o godz. 21:00 oraz w serwisie CANAL+ online od 6 października
Zapraszamy na wielkie podsumowanie najciekawszych projektów zrealizowanych w programie „Pokochaj lub sprzedaj – Wielka Brytania”. Tym razem Kirstie Allsopp i Phil Spencer wracają do tych, które szczególnie zapadły im w pamięć. Wymagały wiele inwencji i pracy, ale z nawiązką spełniły oczekiwania inwestorów. Prowadzący ponownie odwiedzają rodziny, którym pomogli wyremontować i zmodernizować stary dom lub kupić inną, również wymagającą ręki fachowca nieruchomość. Jak im się mieszka w zaaranżowanej na nowo przestrzeni?
WIELKIE PROJEKTY: AUSTRALIA 9, seria dokumentalna, CANAL+ DOMO już od 23 października w soboty o godz. 21:00 oraz w serwisie CANAL+ online od 24 października
Peter Maddison przedstawia w programie ambitnych Australijczyków, budujących domy swoich marzeń. Towarzyszy im na wszystkich etapach prac – od projektu do efektu. W tym sezonie Peter wybierze się do Nowej Południowej Walii, Queensland i na Tasmanię. Widzowie zobaczą m.in. willę nad brzegiem oceanu, tarasowy dom na przedmieściach Melbourne, 150-letni kościół przekształcany na budynek mieszkalny oraz dom pasywny.
M JAK MIĘSO 3, seria kulinarna, CANAL+ KUCHNIA już od 24 września w niedziele o godz. 13:00 oraz w serwisie CANAL+ online od 25 września
To już trzecie spotkanie ze specjalistami od przyrządzania mięsa. Tym razem zabiorą widzów w podróż po całym świecie i przedstawią specjały z różnych zakątków globu. Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak wezmą na warsztat potrawy z krajów słynących z mięsnej kuchni, takich jak Argentyna, Meksyk, Hiszpania, Węgry i Chiny. Przyrządzą m.in. empanadas z wołowiną, bao z chrupiącą kaczką, perkelt i wiele innych dań, dzięki którym nabierzecie ochoty na urozmaicenie mięsnej rutyny.
FRANCUSKIE WĘDRÓWKI JULIE 7, seria dokumentalna, CANAL+ KUCHNIA już od 6 października od poniedziałku do piątku o godz. 18:00 oraz w serwisie CANAL+ online od 7 października
Julie Andrieu, dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna, o kuchni francuskiej wie prawie wszystko. Nadal głodna wiedzy podróżuje po kraju, zaglądając do miast, miasteczek i leżących na uboczu wsi, by poznawać lokalne potrawy i przysmaki. Julie odwiedza oberże, zamki, winnice i domy na wsi wraz z ich gospodarzami gotuje dania z wyhodowanych na miejscu produktów.
UCZTUJ Z NADIĄ, seria kulinarna, CANAL+ KUCHNIA już od 3 października w niedziele o godz. 17:25 oraz w serwisie CANAL+ online od 4 października
Nadia Sawalha postawiła sobie jeden cel: zachęcić widzów do poznawania nowych smaków. Brytyjka o jordańskich korzeniach jest aktorką i gospodynią programów kulinarnych. Od dziecka pasjonuje się gotowaniem, które w jej wielokulturowej rodzinie celebrowano z radością i pasją. W każdym odcinku Nadia wraz z zaproszonymi gośćmi przygotuje śniadanie, obiad, kolację i deser, typowe dla danej kuchni świata. Proste przepisy na egzotyczne potrawy z pewnością urozmaicą codzienny jadłospis.