Nowe odcinki „Sztuki mięsa” w Food Network
Miłośnicy mięsnych potraw mają na co czekać! Tomasz Jakubiak powraca z nowymi odcinkami programu „Sztuka mięsa”! Widzowie Food Network pokochali jego przepisy. Co czeka na nich w drugim sezonie? Prowadzący tym razem wyruszy w Polskę i odwiedzi restauracje, przydrożne karczmy i gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą mu sekrety swoich najlepszych potraw i zarażą widzów pasją do gotowania.
Tomasz Jakubiak udowadnia, że specjalnością polskiej kuchni są potrawy mięsne. Gdy zaczyna gotować, nie ma sobie równych, a o jedzeniu może mówić godzinami. Pieczona rolada z boczku
z miętowym pesto i smażonymi ziemniaczkami, faszerowane konfitowane udko z kaczki z sałatką
z fasolki szparagowej i buraczków, a może pita z marynowaną wołowiną, domowym humusem
i czerwoną cebulą? Prowadzący pokaże widzom jak w prosto przygotować doskonałe dania podane w nieoczywisty sposób, które zachwycą najbliższych.
W pierwszym odcinku Tomek Jakubiak skosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 kilometrów od Warszawy – Karczmie Guča. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Porozmawiamy o serbskich kulinariach
i przygotujemy jagnięcinę na szpadzie. Z kolei w swojej kuchni Tomek pokaże widzom, jak zrobić doskonałą pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami.
„SZTUKI MIĘSA”: PREMIERA: 17 MARCA, NIEDZIELA, GODZ. 13.15 W FOOD NETWORK