Nowe sezony lokalnych produkcji w Kuchni+
Przełom lipca i sierpnia to okres w którym na antenie Kuchni+ zagoszczą nowe sezony autorskich produkcji platformy Canal+.
Już po raz czwarty w programie „Widelcem po mapie” Jagna Niedzielska wraz z Damianem Kordasem wyruszą w podróż kulinarną po Polsce, by stworzyć gastronomiczną mapę kraju. Następnie w drugiej serii „M jak mięso” Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak po raz kolejny pokażą widzom szerokie spektrum możliwości kulinarnych przy użyciu różnych rodzajów mięs.
WIDELCEM PO MAPIE 4
Jagna Niedzielska i Damian Kordas znów ruszają w drogę, by tworzyć kulinarną mapę Polski.
W czwartym sezonie Jagna i Damian będą szukać godnych polecenia barów mlecznych, lokali serwujących jagnięcinę i restauracji, w których królują owoce morza. Sprawdzą, jak smakuje współczesna kuchnia izraelska oraz ukraińska i będą zajadać się babeczkami. Pojadą w góry i nad morze, do popularnych kurortów oraz miejsc leżących na uboczu, by sprawdzić rekomendacje zgłoszone im przez widzów Kuchni+.
PREMIERA: PIĄTEK, 24 LIPCA, GODZ. 22:30
M JAK MIĘSO 2
Przeciętny Polak zjada prawie 80 kilogramów mięsa rocznie. Dla jednych to po prostu ogromna ilość mięsa, a dla drugich to szerokie spektrum możliwości kulinarnych. Warto wiedzieć jak je wykorzystać!
Dziesięcioodcinkowa seria „M jak mięso” to pigułka wiedzy o tym jak kupować, gotować, piec, mielić, smażyć, a nawet podawać na surowo. W każdym kolejnym odcinku widzowie odkryją wszystkie tajniki wieprzowiny, wołowiny, drobiu, kaczki, podrobów i kiełbas. Każdy odcinek to trzy, różne przepisy na dania tradycyjne i nowoczesne. Serię poprowadzą Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak. To idealny duet bo Jurek jest współwłaścicielem dwóch restauracji, a Andrzej konsultantem, który wspiera kulinarne projekty przy otwarciach.
PREMIERA: NIEDZIELA, 23 SIERPNIA, GODZ. 13:00
Na antenie Kuchni+ nie zabraknie również zagranicznych produkcji m.in.: „Kudłacze na motorach – Route 66” oraz „Fire Masters – mistrzowie grilla”.
KUDŁACZE NA MOTORACH – ROUTE 66
Kudłacze jadą na motorach najsłynniejszą drogą Ameryki – Route 66.
Trudno o lepszą trasę dla motocyklistów niż kultowa Route 66. Si King i Dave Myers przejadą ponad 3000 km z Chicago, przez Missouri, Kansas, Oklahomę, Teksas, Nowy Meksyk i Arizonę do Los Angeles, zatrzymując się w miastach, wsiach i miasteczkach. Spróbują lokalnej kuchni, zarówno w modnych restauracjach, jak i w przydrożnych barach. Pokażą Stany, jakich nie znacie.
PREMIERA: SOBOTA, 25 LIPCA, GODZ. 17:00
FIRE MASTERS – MISTRZOWIE GRILLA
Kanadyjscy szefowie kuchni grillują z pasją i fantazją, walcząc o tytuł Fire Masters Champion.
Ogniste reality show z grillem w roli głównej. W każdym odcinku zmierzy się trzech kanadyjskich kucharzy, przygotowując najróżniejsze, grillowane potrawy. Najpierw zawodnicy rywalizują między sobą. Najlepszy z nich staje do pojedynku z jednym z jurorów. Jeśli wygra, zdobywa nagrodę w wysokości 10 000 dolarów i tytuł Fire Masters Champion. Gospodarzem programu jest znany kucharz, Dylan Benoit.
PREMIERA: CZWARTEK, 20 SIERPNIA, GODZ. 21:15
Kuchnia+ to kanał kulinarny, który dostarcza inspiracji zarówno początkujących pasjonatom gotowania jak wytrawnym adeptom tej sztuki. Ideą kanału jest poszerzanie kulinarnych horyzontów i promocja zdrowego stylu życia, dlatego na antenie prezentuje tajniki kuchni roślinnej i dania, które pomagają jak najdłużej zachować sprawność i formę. Stacja szczególnie przyciąga atrakcyjną grupę kobiet, co widać w indeksie dopasowania: AFF 345 (W30-59 C50K+), AFF 181 (W20-59 Edu High), AFF 140 (W20-59 Top Management). Ponadto w czerwcu udział w jakościowej grupie kobiet z miast wzrósł o 18% SHR w porównaniu do zeszłego roku w tym samym okresie.
DANE: NAM, IV-VI 2020 AFF vs A16-49, VI 2020 vs VI 2019 SHR% W16-49 C50K+, 06:00:00-25:59:59