Prasa - Ksiązka

Od 9 stycznia „Przegląd Sportowy” w nowym cyklu wydawniczym

Od stycznia 2023 r. „Przegląd Sportowy” będzie ukazywał się dwa razy w tygodniu – w poniedziałki oraz w piątki. Objętość gazety poniedziałkowej to 32 strony, a piątkowej 40 stron. W obu przypadkach gazeta będzie mogła być rozszerzona o 8 stron, a będzie to uzależnione od wydarzeń sportowych. 

 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      Bez zmian redakcja „Przeglądu Sportowego” będzie przygotowywała Skarby Kibica. Już 9 stycznia ukaże się pierwszy w tym roku dotyczący mistrzostw świata w piłce ręcznej. Jego objętość to 44 strony. Pod koniec stycznia zostanie wydany tradycyjny Skarb Kibica na wiosenną rundę piłkarskiej ekstraklasy. Łącznie w roku powstanie kilkanaście takich wydawnictw.

      Redakcja przy okazji ważnych imprez będzie przygotowywać wydania specjalne. Pierwsze z nich dotyczące tenisowego Australian Open (16 stron) ukaże się już 13 stycznia.

      – W poniedziałki i piątki czytelnicy najchętniej sięgali po „Przegląd Sportowy”, więc nawet nie zastanawialiśmy się w jakie dni będziemy go teraz wydawać. Zapewniamy, że treści będą atrakcyjne. Nie zabraknie newsów, aktualności, wywiadów, reportaży, relacji czy podsumowań wydarzeń. Mamy też podpisane umowy ze stałymi felietonistami, a także korespondentami z zagranicy. Nie rezygnujemy ze stron wynikowych i tych z programem telewizyjnym, gdyż wiemy, że są one bardzo ważne dla naszych czytelników. Nadal będziemy tworzyć gazetę ekspercką i nie zapomnimy o tzw. niszowych dyscyplinach sportumówi Paweł Wołosik, redaktor naczelny „Przeglądu Sportowego”.

      Szefami działów „Przeglądu Sportowego” pozostają: piłkarskiego – Marcin Dobosz, innych sportów – Kamil Drąg, a dyrektorem artystycznym jest Cezary Piotrowski.

      Cena każdego z wydań „Przeglądu Sportowego” bez dodatków będzie wynosić 5 zł, a format gazety pozostaje bez zmian.

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *