Oto pierwsi uczestnicy 6. edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”!
Do rywalizacji o prestiżowy tytuł, 100 tysięcy złotych i staż w jednej z restauracji Mateusza Gesslera, nowego Szefa „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”, stanie czternastka uczestników. Wśród nich strażak Hubert, który od dzieciństwa marzył o udziale w programie, dietetyczka i modelka Osi, absolwentka grafiki i założycielka roślinnego bloga Ina, uczestnik drugiej edycji „Love Island. Wyspa miłości” Igor oraz influencerka i autorka książek Julia. Poznajcie bliżej pierwszych uczestników „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”!
JULIA OLEŚ
Wiek: 32 lata
– Julia jest pewną siebie i przebojową kobietą, matką i partnerką. Prowadzi dwa biznesy, w tym wydawnictwo, gdzie publikuje również swoje książki
– Nie boi się wyzwań, lubi być liderem i działać pod presją czasu
– Mówi, że jest pisarką, dziennikarką i influencerką. Gotuje, pisze i uwielbia, kiedy jest intensywnie
– Jest peskatarianką, je ryby i owoce morza. Zdarza jej się zjeść mięso w dobrej restauracji, ale boczku, parówek i kurczaka w jej lodówce nikt nie znajdzie
– Uwielbia gotować, ale też przykłada dużą wagę do zdobywania wiedzy w tematyce kulinarnej. Jej partner świetnie gotuje i chętnie razem tworzą ciekawe i smaczne dania
– Ma już swoją pozycję w mediach społecznościowych i nie chciałaby jej stracić, ale jest gotowa, aby zmierzyć się w programie z nowymi wyzwaniami i z samą sobą,- Czuje się dobrze w kuchni włoskiej, indyjskiej i w deserach
IGOR ŁUBKOWSKI
Wiek: 24 lata
– Wychowywał się w Wielkiej Brytanii, więc to angielski jest jego pierwszym językiem
– Wziął udział w programie „Love Island. Wyspa miłości”, gdzie poznał Magdę – swoją nieodłączną drugą połówkę
– Na co dzień jest influencerem – prowadzi ze swoją dziewczyną kanał na YouTube związany z podróżami. To z licznych wyjazdów czerpie dużo kulinarnych inspiracji. Pasjonuje się też fotografią
– Mediami społecznościowymi zainteresował się w wieku osiemnastu lat, kiedy rozpoczęła się jego przygoda z muzyką i didżejowaniem. Potem wyjechał na jakiś czas do Azji, gdzie z kolei wziął udział w kursie przygotowywania potraw azjatyckich. To zainspirowało go do dalszego gotowania. Po przeżyciu trzęsienia ziemi wrócił do Wielkiej Brytanii
– Pasją do gotowania zaraziła go mama. Podczas studiów mieszkał w domu z sześcioma współlokatorami, dla których szykował obiady. Jego pierwszym kontaktem ze światem profesjonalnej gastronomii była praca na zmywaku i jako pomoc kuchenna w jednej z topowych brytyjskich restauracji
– Dzięki pobytowi w Azji dobrze czuje się przygotowując dania kuchni tajskiej, a słabiej z kuchnią polską i z deserami
– Nie boi się pracy pod presją czasu i krzyczącego szefa, ale boi się tęsknoty za swoją dziewczyną
OSUEMHE (OSI) UGONOH
Wiek: 28 lat
– Każdy nazywa ją Osi. Jest Polką, nigeryjskiego pochodzenia i cały czas odkrywa, co to znaczy być częścią tych dwóch kultur. Jest ciekawa świata, ludzi, jak i jedzenia z różnych rejonów
– Jest modelką, dietetyczką i influencerką z holistycznym podejściem do zdrowia. Interesuje się psychologia, fitnessem i odżywianiem. Uwielbia próbować nowych rzeczy w kuchni, w sposobie trenowania i w sposobie odżywiania
– Może się pochwalić tytułem Miss Africa, który zdobyła w Irlandii. Wygrała czwartą edycję „Top Model” i została ulubienicą widzów tego programu
– Myśli, że człowiek nigdy nie przestaje się uczyć i rozwijać, dlatego lubi stawiać się w sytuacjach, które pozwalają jej zdobywać nowe umiejętności
– Lubi tworzyć zdrowe potrawy. Nie czuje się mocna w kuchni typowo polskiej i azjatyckiej. Zjedzenie dziwnych owadów mogłoby być dla niej sporym wyzwaniem
HUBERT JABŁOŃSKI
Wiek: 23 lata
– Hubert marzył o udziale w programie „Hell’s Kitchen” odkąd skończył czternaście lat. Chciał się zgłosić, kiedy osiągnął pełnoletność, ale wtedy skończyła się emisja programu
– Uwielbia polską kuchnię, a zwłaszcza schabowego w wykonaniu swojej babci.
– Sam pisze o sobie tak: „Moją supermocą jest sposób łączenia nowoczesności z klasyką, którą nazywam klasyką z lekkim twistem. Uwielbiam klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie, bądź połączone z klasycznym daniem zupełnie innej kuchni. Są to konsekwencje pracy z szefem Aytem Erdoganem, który pokazał mi jak świetnie można się bawić łącząc na talerzach różne kultury”
– Hubert uwielbia też kuchnię azjatycką, ale nie jest mocny w niej kulinarnie. Desery też nie są jego mocną stroną
– Jego drugą pasją, oprócz gotowania jest pożarnictwo. Od dwóch lat jest czynnym strażakiem i bierze udział w akcjach ratowniczych
INA RYBARCZYK
Wiek: 33 lata
–
Absolwentka grafiki na poznańskiej Akademii Sztuk Pięknych- Założycielka bloga truetastehunters.com z wegańskimi przepisami pozbawionymi glutenu i cukru, autorka trzech książek kulinarnych
– Od sześciu lat prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce
– W wolnym czasie maluje i trenuje pole dance- Mówi o sobie, że jest nieprzewidywalna i bardzo emocjonalna. W pracy czuje odpowiedzialność za zespół, a w razie niepowodzenia śmiało bierze winę na siebie
– Nie je mięsa i – jak twierdzi – nie potrafi go przyrządzić, podobnie jak ryb i owoców morza
– Zapewnia, że w programie jest gotowa na wszystkie wyzwania. Nawet jeśli będą wiązały się ze złamaniem wegańskich przekonań
Producentem wykonawczym programu jest firma Jake Vision.
Premiera programu już 31 sierpnia w środę o godz. 20:00 w Polsacie
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat