Podróże po talerzu z Canal+ online i Canal+ Kuchnia
O kuchni włoskiej czy hiszpańskiej wiemy już naprawdę dużo, a jakie smaki kojarzą nam się z krajami takimi jak Rumunia, Bułgaria, Serbia czy Węgry? Razem z CANAL+ online i CANAL+ Kuchnia poznacie przepisy na pyszne i nieoczywiste dania prosto z tych regionów!
W kulinarną podróż wyruszymy z Davidem Gaboriaudem, który w programie „David w Europie” odkrywa przeróżne smaki naszego kontynentu. Wspólnie odwiedzimy tym razem Rumunię, Serbię, Bułgarię i Węgry.
David podczas swojej wyprawy sprawdzi, jak smakują potrawy w najmodniejszych restauracjach, spróbuje domowego jedzenia w rodzinnych bistrach i odwiedzi miejscowe targowiska w poszukiwaniu lokalnych produktów. Wszystko po to, aby udowodnić, że kuchnia tego regionu, choć mało popularna w Polsce, jest pełna smaków i kolorów.
W każdym odcinku podzieli się własną interpretacją miejscowych dań, które z łatwością można przygotować w domu, a także spróbuje swoich sił w sportach charakterystycznych dla odwiedzanych miejsc. W menu znajdziemy między innymi: wegetariański tatar z czerwonych owoców i warzyw inspirowany smakami Rumunii oraz drugą wersję tego dania, specjalnie dla miłośników mięsa.
Seria „David w Europie” dostępna na antenie CANAL+ Kuchnia oraz w serwisie CANAL+ online na canalplus.com