Rusza jubileuszowy 25. sezon “Kuchennych rewolucji”!
Już po raz 25. Magda Gessler pokaże, czym jest prawdziwa zmiana. Niestrudzona specjalistka od gastronomii jesienią wyruszy na kolejne misje, których celem jest pomoc upadającym lokalom. Jakie restauracje tym razem pójdą do poprawki?
W jubileuszowym sezonie słynna restauratorka odwiedzi między innymi Barlinek, Chorzów i Puławy. Po raz pierwszy w historii programu na kulinarnej mapie rewolucji znajdą się też Kępno, Kamionki i Zakręt, gdzie Magda Gessler zmierzy się z kuchnią gruzińską.
Pierwsza z rewolucji odbędzie się w Czechowicach-Dziedzicach. W tym przemysłowym regionie, o krok od ruchliwej drogi łączącej Tychy z Bielskiem-Białą, swój lokal otworzył Krystian. Postawił na kuchnię włoską, choć z mylącą nazwą… „Irlandia”. Lokal świeci pustkami i przynosi same straty. Z tego powodu Krystian nadal prowadzi swój biznes za granicą, by mieć z czego dokładać do restauracji w Polsce. Na co dzień lokalem zarządza jego narzeczona Klaudia i sama przyznaje, że nie najlepiej jej to wychodzi, a młody zespół zupełnie się jej nie słucha. I tak w położonej w Polsce „Irlandii”, serwującej włoskie dania, brakuje niemal wszystkiego – logiki, sprawnego zarządzania, rozsądnego planu, a nade wszystko gości.
Emisja 1. odcinka nowego sezonu już 1 września o godz. 21:35 w TVN i Playerze!