"Sexy kuchnia Magdy Gessler" – odc. 4 w Food Network
Podobno przed wiekami jednym z głównych składników napoju miłosnego była bazylia. Dziś wiadomo, że silnie pobudza, poprawia nastrój i dodaje sił. Już w najbliższym odcinku „Sexy kuchni Magdy Gessler” królować będzie rozpalające zmysły pesto! Na romantycznej kolacji strzałem w dziesiątkę może być także stek podawany z cebulą, jabłkiem i … figami! Już w najbliższą niedzielę o godz. 11.45 na antenie Food Network dania, które zachwycą nawet najdelikatniejsze podniebienie!
Jaka jest tajemnica świetnego pesto? Odpowiedź jest prosta – świeże produkty! Magda Gessler do tego tematu podejdzie bardzo poważnie! Prowadząca spróbuje odtworzyć oryginalne danie, które kiedyś miała okazję zjeść w Genui. Przyrządzi je w tradycyjnym moździerzu z dużą ilością czosnku i orzechów włoskich.
Miłośnicy mięsnych dań nie muszą się obawiać! Ikona telewizji będzie miała dla nich prawdziwą niespodziankę. Jej drugą propozycją w tym odcinku jest wątróbka cielęca. Prowadząca usmaży z niej steki, które poda z niecodziennymi dodatkami. Restauratorka zaserwuje je z cebulą, jabłkiem i afrodyzyjnymi figami. Danie, które jest bardzo proste w przygotowaniu, zniewala smakiem! Zapraszamy do niezwykłego świata kuchni Magdy Gessler!
PREMIERA: NIEDZIELA, 29 KWIETNIA, GODZ. 11:45