„Sexy Kuchnia Magdy Gessler” i ostrygi w roli głównej
Już Cassanova wiedział, że ostrygi są prawdziwym afrodyzjakiem i na śniadanie jadał ich aż pięćdziesiąt! O miłosnych właściwościach tych owoców morza pisał także Szekspir. W najnowszym odcinku Magda Gessler zaserwuje je na kilka sposobów! To nie wszystko! Widzowie Food Network dowiedzą się również jak zrobić przepyszny domowy kisiel.
Kiedy Magda Gessler wchodzi do swojej kuchni uzbrojona w specjalną rękawicę, to znak, że będzie się działo! Gotowanie czasem bywa niebezpieczne, a w szczególności, gdy przychodzi pora na ostrygi. Ich otwieranie to nie lada wyczyn, ponieważ mają muszle o dosyć ostrych krawędziach. Już w najbliższą niedzielę prowadząca pokaże jak poprawnie przyrządzać te niezwykłe owoce morza. Ikona telewizji zaserwuje je na kilka różnych sposobów – tradycyjnie, z różnymi nieziemskimi sosami oraz nietypowo, z jajecznicą i szparagami.
Która z propozycji przypadnie widzom do gustu?
Na sam koniec, prowadząca spróbuje przekonać miłośników słodkości do domowego kisielu z czerwonych owoców. Deser autorstwa Magdy Gessler robiony jest na bazie wywaru z czerwonego wina, z dodatkiem malin, truskawek i poziomek. To idealna propozycja na świąteczny podwieczorek!
PREMIERA ÓSMEGO ODCINKA: FOOD NETWORK, 24 GRUDNIA, NIEDZIELA, GODZ. 10:55