Specjalne dodatki dla grzybiarzy i smakoszy grzybów z „Gazetą Wyborczą”
W środę, 29 sierpnia br. – czytelnicy „Gazety Wyborczej” będą mogli kupić dziennik wraz z dodatkiem „Atlas grzybów – najpopularniejsze gatunki jadalne i trujące”. Następnego dnia – w czwartek, 30 sierpnia br. – do gazety dołączony zostanie dodatek „Potrawy z grzybów – 22 sprawdzone przepisy na śniadania, obiady, przystawki i przetwory”.
„Atlas grzybów – najpopularniejsze gatunki jadalne i trujące”, to poręczny leksykon zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych grzybiarzy. Publikacja zawiera zdjęcia 44 gatunków grzybów wraz z opisami kapelusza, trzonu, hymenoforu, pierścienia i miąższu. Wielbiciele zbierania grzybów znajdą w wydaniu także informacje o podobnych gatunkach i miejscach ich występowania.
Dzień później do „Gazety Wyborczej” zostanie dołączony dodatek „Potrawy z grzybów – 22 sprawdzone przepisy na śniadania, obiady, przystawki i przetwory”. Czytelnicy znajdą w nim przepisy na najpopularniejsze dania z grzybami m.in. zupę grzybową czy rydze na maśle, a także na mniej znane potrawy.
Wydania „Gazety Wyborczej” z dodatkami o grzybach wspiera kampania promocyjna prowadzona w telewizji (TVN, stacje tematyczne) i w radiu (Kolor, RMF Classic, Meloradio), a także autopromocja. Patronem medialnym wydań jest Radio Pogoda. Działania przygotował dział marketingu „Gazety Wyborczej”.