Styczniowa „Kuchnia” z wydaniem specjalnym pt. „Święta”
Trend zero waste w poświątecznej kuchni, nowinki kulinarne na 2019 rok, współczesna odsłona kuchni żydowskiej, pomysły na daktyle na słodko i na słono oraz dodatek o kruchym cieście – to wszystko oraz wiele innych tematów można będzie znaleźć w najnowszym numerze „Kuchni”, który ukaże się na rynku jutro – we wtorek, 18 grudnia br. Magazyn można będzie kupić również w wersji ze specjalnym wydaniem„Kolekcji dla smakoszy” pt. „Święta” zawierającym przepisy na tradycyjne oraz oryginalne bożonarodzeniowe dania.
Głównym tematem styczniowego numeru „Kuchni” są daktyle – bardzo słodkie i treściwe owoce sezonowe. Czytelnicy znajdą w magazynie przepisy na potrawy słodkie oraz wytrawne, np. daktyle nadziewane orzechami, z kurczakiem, w czekoladowym ravioli, cieście owsianym i keksie z chorizo.
Redakcja „Kuchni”, podążając za trendem zero waste, radzi, jak wykorzystać świąteczne potrawy, których nie daliśmy rady zjeść w Boże Narodzenie – ryby, mięsiwa, ciasta czy kutię. Jednym ze sposobów, o których pisze, jest przechowanie ich w odpowiednich warunkach, by po jakimś czasie przyrządzić zupełnie inne dania.
W nowym numerze pisma znalazły się także: karnawałowe przepisy na domowe party – zestaw przekąsek i potraw idealnie pasujących do wszelkich musujących napojów. Miłośnicy potraw wegetariańskich poznają z kolei roślinną kuchnię Żydów z całego świata – przepisy z książki „Hazana” Paoli Gavin, a także pomysły Marty Dymek na kulinarnego sylwestra w stylu retro.
Żywność upiększająca, domowa produkcja jedzenia czy fleksitarianizm to tylko niektóre nowinki, które będą dominować w świecie smakoszy w najbliższym czasie. Specjalnie dla czytelników „Kuchni” Marta Glinka, specjalistka od rynku restauracyjnego i marketingu, zebrała najważniejsze informacje o kulinarnych trendach prognozowanych na 2019 rok.
Ponadto w styczniowym numerze “Kuchni” znalazł się dodatek specjalny poświęcony kuchni klasycznej z kruchym ciastem w roli głównej, a w nim: sprawdzone porady, jak przygotować idealne wypieki oraz 14 przepisów na każdą okazję, m.in. na amerykańskie apple pie, tartę kawową-czekoladową, crumble na słono czy paszteciki z grzybami.
Najnowsze wydanie „Kuchni” dostępne będzie dodatkowo w wersji ze specjalnym wydaniem magazynu pt. „Święta”, który jest kolejną częścią wyjątkowej„Kolekcji dla smakoszy”. Czytelnicy znajdą w nim m.in. 12 przepisów na tradycyjne wigilijne potrawy, a także inspiracje do przygotowania kulinarnych nowości – np. zupy z wędzoną rybą, śledziowych babeczek i tatara z tuńczyka. Dowiedzą się też, dlaczego na stole wigilijnym powinna być ryba, kapusta, grzyby czy mak, jak zrobić piernikowy kalendarz adwentowy oraz jak wyglądają święta u naszych sąsiadów – dzięki przepisom z różnych krajów Europy.
Styczniowy numer „Kuchni” ukaże się na rynku we wtorek, 18 grudnia br. w cenie 9,99 zł. Magazyn wraz z dodatkiem „Święta” kosztować będzie 12,99 zł.
Wydanie wspiera promocja w radiu (radiostacje Agory), internecie (Gazeta.pl) oraz autopromocja w mediach społecznościowych. Działania reklamowe przygotował dział marketingu czasopism Agory.