Sztuka gotowania i kulinarne wyzwania tylko na kanale Food Network
Cały nasz świat kręci się wokół jedzenia. W poszukiwaniu nowych smaków ruszamy na wyprawy po całym świecie. Dbamy też o zdrowe odżywianie. Odkrywamy prawdziwych miłośników kuchni, doskonałe przepisy oraz oryginalne restauracje. Jesteśmy najlepszym kanałem kulinarnym w kraju, który co chwilę bije rekordy oglądalności. Cieszymy się ze wspólnego gotowania i serwujemy widzom tylko dobrą rozrywkę! Nasz apetyt rośnie z minuty na minutę, dlatego przygotowaliśmy kilka smakowitych nowości!
NOWOŚCI
ZAMIANA SZEFÓW KUCHNI
OD 26 PAŹDZIERNIKA
Czym różni się praca szefa kuchni w eleganckim bistro od tej w dużym zajeździe czy jadłodajni? Wystarczy umieć gotować, a reszta sama się ułoży? W nowym programie rzuciliśmy wyzwanie dwóm szefom kuchni z różnych kulinarnych światów i zamieniliśmy ich miejscami na jeden dzień!
Jak poradzą sobie w nowej rzeczywistości? Czy zdołają podołać wszystkim wyzwaniom? Zapowiada się prawdziwy show! Już w pierwszym odcinku zobaczymy Andrzeja Polana – znanego szefa kuchni, który zamieni się miejscami z kucharzem z Zambrowa.
ZDROWO DLA ODMIANY
NIEDZIELA, 14:45, OD 27 PAŹDZIERNIKA
Jak skutecznie zlikwidować oponkę na brzuchu? Co zrobić, żeby pozbyć się worów pod oczami albo skończyć ze słodyczami? Jakie produkty wyrzucić raz na zawsze ze swojej diety? Anna Makowska, znana jako Doktor Ania, w programie „Zdrowo dla odmiany” pomoże kobietom zawalczyć z ich słabościami i niezdrowymi nawykami!
Prowadząca podpowie jak świadomie robić zakupy, by wybrać pełnowartościowe produkty i nie poddać się marketingowym obietnicom producentów żywności. Doktor Ania wraz z bohaterką wybierze się do sklepu, doradzi jej jak zmienić jadłospis i porzucić stare nawyki. W programie wspierać ją będzie Justyna Mizera – dietetyk sportowy i autorka wielu książek. Pracowała już z mistrzami świata i olimpijczykami! Jakie rady będzie miała dla naszych bohaterów?
POLSKA NA PATELNI
NIEDZIELA, 13:15, OD 27 PAŹDZIERNIKA
W nowym programie Food Network zaglądamy do garnków i spiżarni miłośników gotowania z różnych regionów Polski. Odwiedzimy ludzi, którzy pielęgnują tradycje kulinarne i czerpią z tego dużo radości!
Poznamy ich rodziny i tajemnice przepisów, z których korzystają od pokoleń. Pani Janina z Podhala zdradzi sposoby na wędzonego oscypka, a pan Zdzisław z nadwiślańskiej Brzykcy ujawni recepturę swojej mamy na konfiturę z miodem. Na Górnym Śląsku na widzów będzie czekać rozśpiewana matka z córką, które opowiedzą o zwyczajach w familokach i doradzą jak nakarmić głodnego górnika.
KONTYNUACJE
SEXY KUCHNIA MAGDY GESSLER
NIEDZIELA, 11:45, OD 27 PAŹDZIERNIKA
Jaki jest przepis na idealne danie? Zdaniem Magdy Gessler należy dorzucić do niego przede wszystkim szczyptę miłości! Ikona telewizji będzie rozpalać zmysły Polaków już po raz piąty! Jej potrawy, które po prostu zniewalają smakiem, są intrygującym połączeniem kolorów i kształtów.
Jakie afrodyzjaki naprawdę działają? Co zrobić, aby zachwycić najbliższą osobę pyszną kolacją i zdobyć jej serce? Aromatyczne ceviche, czarny makaron z owocami morza czy lekka kubańska sałatka? „Sexy kuchnia Magdy Gessler” to prawdziwa rewolucja w kuchni wszystkich par!
MAKŁOWICZ W DRODZE
NIEDZIELA, 10:45, OD 29 WRZEŚNIA
Roberta Makłowicza nikomu nie trzeba przedstawiać! Niekwestionowany autorytet kulinarny odkrywa w swoim programie ciekawe miejsca, ich historię i fenomenalną kuchnię. Czym zaskoczy nas jesienią? Punktem pierwszym na jego mapie jest Lwów!
Poza wszystkimi atrakcjami tego miasta zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji i miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Prosto z Ukrainy przeniesiemy się do Kazachstanu. Słynny dziennikarz zabierze widzów do futurystycznej stolicy tego kraju, a także pokaże życie koczowników w stepie.
ODKRYCIA MAGDY GESSLER
NIEDZIELA, 11:45, OD 6 PAŹDZIERNIKA
Magda Gessler króluje w kulinarnym świecie od lat, a jej programy biją rekordy oglądalności. Czy wiemy o niej już wszystko? Nic bardziej mylnego! Ambasadorka kanału Food Network potrafi zaskoczyć, o czym nieraz mogli przekonać się widzowie programu „Odkrycia Magdy Gessler”!
W nowych odcinkach ponownie ruszymy w Polskę, aby odwiedzić utalentowanych szefów kuchni oraz ich oryginalne restauracje. Jak wygląda ich praca? Czy ich popisowe dania zachwycą prowadzącą? Już w pierwszym odcinku wspólnie wybierzemy się na… wesele!
Z GRUNTU ZDROWO
NIEDZIELA, 14:15, OD 3 LISTOPADA
Jakie zdrowotne właściwości ma seler? Dlaczego warto jeść jabłka? Jak smakuje sernik z marchewki? Jesteście gotowi na porządną dawkę zdrowia? Tadeusz Müller o owocach i warzywach wie dosłownie wszystko! Już jesienią nowe odcinki jego programu, w którym podzieli się swoją wiedzą z widzami Food Network!
Zabierzemy was na pola uprawne oraz zrobimy pyszne i proste potrawy, które są prawdziwymi bombami witaminowymi. Jakie warzywa będą królować na naszych talerzach tym razem? Mała podpowiedź: w rolach głównych zobaczymy między innymi ziemniaki, pory i dynie!
PRZYŚLIJ PRZEPIS
OD 26 PAŹDZIERNIKA
Widzowie pokochali bohaterów programu „Przyślij przepis”! Jesienią ponownie oddamy im naszą antenę! Przejedziemy cały kraj, by poznać prawdziwych pasjonatów gotowania i ich przepisy na popisowe dania.
W nowych odcinkach z kamerą Food Network odwiedzimy m.in. dzielne strażaczki z Chrzanowa, członkinie Koła Gospodyń Wiejskich oraz panią burmistrz z Hrubieszowa, która jest mamą trójki dzieci. Zapraszamy na biesiadę przy wspólnym stole.