TOP CHEF: "To katastrofy dzień jest!"
W najbliższą środę kucharzy czeka prawdziwy egzamin ze znajomości kuchni włoskiej! Uczestnicy będą przygotowywać potrawy pod okiem bezwzględnego Włocha, szefa Giancarlo Russo oraz konesera smaków słonecznej Italii – Piotra Gąsowskiego. Giancarlo Russo słynie z dużych wymagań i przywiązania do tradycji. Nad kucharzami ciąży więc ogromna presja.
– Co to jest?! – zapyta szef kuchni Giancarlo Russo, trzymając w dłoniach masło klarowane, służące jednemu z uczestników do podsmażenia grzybów.
– Nie, nie, nie! Błąd, to nie jest fusion! Ty robisz confusion! Grzyby na kuchnia włoska smaży na oliwa extra virgin! – zdenerwuje się Włoch.
– Nie dzień dobry! To katastrofy dzień jest! Pierwszy raz widzę ryż na patelnia! – usłyszy od niego kolejny z kucharzy.
Stojący na straży ojczystej prostoty i tradycji szef Giancarlo swoimi restrykcyjnymi zasadami wprowadzi popłoch wśród uczestników.
– Myślałem, że ja jestem ostry. Niestety już straciłem pazury – zdradzi Piotr Gąsowski.
Czy komuś uda się ugotować perfekcyjne, włoskie danie? Oglądajcie TOP CHEF w środę 11 kwietnia o godzinie 21.30 w Polsacie