“Wielkanocny turniej wypieków” i inne świąteczne propozycje Food Network
Wielkanoc tuż za rogiem, a Wy nadal nie wiecie jakie dania przygotować? Food Network ma dla Was kilka inspiracji! W programach przygotowanych z myślą o Świętach, znajdziecie przepisy zarówno na potrawy tradycyjne jak i te z domieszką oryginalności. Oprócz kulinarnych wskazówek, poznacie wielkanocne tradycje i ciekawe anegdotki. A jeśli wolelibyście się oderwać od świątecznych przygotowań, zobaczcie konkursy na najlepsze wielkanocne słodycze. Dobra rozrywka gwarantowana! Wielkanoc z Food Network bez wątpienia będzie pyszna.
Wielkanocny turniej wypieków 3
Od soboty 8 kwietnia
W „Wielkanocnym turnieju wypieków” ośmioro utalentowanych cukierników staje do tematycznej rywalizacji. Przygotowane przez nich słodkości mają uczcić wszystko co związane jest z Wielkanocą. W każdym odcinku, gospodyni programu Sunny Anderson stawia przed konkurentami nowe wyzwania.
Cukiernicy muszą stworzyć nie tylko smaczne, ale i spektakularne arcydzieła inspirowane Wielkanocą. Zawodnicy, którzy poradzą sobie z zadaniem najlepiej, przechodzą do kolejnego etapu. Ale zwycięzca może być tylko jeden. Jest o co walczyć, bo nagroda główna to złote jajo wielkanocne wypełnione 25 000 dolarów!
Wielkanoc ze smakiem
Od czwartku 6 kwietnia
W programie „Wielkanoc ze smakiem” Magda Gessler pokaże autorskie przepisy na świąteczne dania. W jej propozycjach tradycja miesza się z nowoczesnością.
Zobaczycie jak przyrządzić kwaśny żur z dodatkiem oscypka, białą kiełbasę z sosem chrzanowym czy faszerowane jaja z pieczarkami i koperkiem. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć też słodkości. Wśród deserów znajdzie się pascha z bratkami oraz czekoladowy mazurek na kruchym spodzie.
Kulinarny rejs po Polsce – Wielkanoc
Od wtorku 4 kwietnia
Z okazji Wielkanocy, Mikołaj Rey wyrusza w kulinarny rejs po Polsce. Odwiedzi polskie kuchnie w poszukiwaniu najlepszych lokalnych dań i produktów. Dowie się jak przygotować idealny żur, a także czym różnią się baby wielkanocne od tych zwykłych.
Mikołaj pozna także polskie tradycje wielkanocne i podpowie co włożyć do święconki.
Pyszna Wielkanoc
Od wtorku 4 kwietnia
Ania Starmach zdradzi jak w łatwy sposób przyrządzić potrawy świąteczne, by nadchodząca Wielkanoc była pyszna. Jurorka „Masterchefa” podzieli się sprawdzonym przepisem na pasztet z suszonymi śliwkami. Podpowie co zrobić, by był chrupiący z zewnątrz i aksamitny w środku.
W programie nie zabraknie wskazówek jak przygotować domowy majonez – nieodłączny dodatek do jajka. Nie bójcie się, jeśli stawiacie pierwsze kroki w kuchni! Podpowiemy co zrobić, jeśli majonez się zwarzy. Ania pokaże też jak zrobić sernik według przepisu swojego taty. Z takim ciastem na stole każda wielkanocna uczta będzie udana!
Najsłodszy wielkanocny koszyk
Od poniedziałku 3 kwietnia
W tym programie utalentowani cukiernicy stają do słodkiej rywalizacji! Ich zadaniem jest stworzenie wielkanocnych łakoci inspirowanych tradycyjnymi przysmakami i smakami dzieciństwa.
Wśród jadalnych arcydzieł pojawią się między innymi gigantyczne rzeźby! Na zwycięzcę konkursu czeka nagroda pieniężna.