Prasa - Ksiązka

Szósty numer „Kuchni” z audiobookiem w prezencie

Od dzisiaj – wtorku, 30 lipca br. dostępne jest najnowsze wydanie dwumiesięcznika „Kuchnia”, w którym znalazły się m.in. pomysły na słodkie oraz słone potrawy ze śliwek, przepisy na dania z ryb z polskich jezior, a także porady, jak robić kiszonki i marynaty z warzyw, owoców oraz grzybów. Czytelnicy tego numeru pisma otrzymają w prezencie jeden z trzech audiobooków Wydawnictwa Agora.

 

 

 

Tematem wiodącym nowej „Kuchni” są potrawy ze śliwek, które świetnie nadają się do jedzenia na surowo, w przetworach, a także jako dodatek do dań wytrawnych. Redakcja przedstawia swoje pomysły na dania z różnymi odmianami tych owoców, zarówno na słodko i jak słono, m.in. na polędwiczki wieprzowe z mirabelkami, pieczone renklody oraz tiramisu.

W numerze znaleźć można sprawdzone sposoby na przyrządzanie ryb słodkowodnych, które pochodzą z naszych jezior. Czytelnicy poznają charakterystykę najczęściej występujących w Polsce gatunków wraz z informacjami, do jakich potraw będą się one najlepiej nadawały.

Redakcja zachęca również do przygotowania własnych przetworów z dostępnych obecnie na rynku produktów – marynat z warzyw i owoców, a także grzybów oraz kiszonek. Spośród podanych w wydaniu przepisów można wybrać np. papryki kiszone w ostrej zalewie, domowy keczup, konfiturę agrestową z liśćmi laurowymi oraz nalewkę z pigwy. Tego typu potrawy świetnie nadawać się będą na jesienno-zimowy okres, kiedy brakuje w sklepach wielu świeżych artykułów.

Oprócz tego na łamach pisma czytelnicy jak zawsze znajdą wiele pomysłów na dania z aktualnych produktów sezonowych – w tym numerze ich „bohaterami” są bakłażan, cukinia oraz pomidory. W wydaniu również: wywiad z autorką książek „Leksykon smaków” i „Sztuka gotowania” – Niki Segnit, która z Michałem Korkoszem, autorem znanego bloga kulinarnego Rozkoszny.pl, rozmawiała o swoich doświadczeniach związanych z nauką gotowania od zera. Z kolei profesor Anita Biesiada z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu opowiedziała Anecie Augustyn o wartościach odżywczych grzybów jadalnych, które do zaoferowania mają znacznie więcej niż tylko smak.

Sierpniowo-wrześniowy numer pisma dostępny jest w prezencie z jednym z trzech audiobooków z oferty Wydawnictwa Agora: „Dodaj do znajomych” Zuzanny Łapickiej, „Danuta Szaflarska – Jej czas” autorstwa Gabriela Michalika oraz „Sto lat! Jak w ostatnim stuleciu czciliśmy przywódców” Michała Ogórka.

Najnowsze wydanie „Kuchni” pojawiło się w sprzedaży we wtorek, 30 lipca br. w cenie 11,99 zł.Wydanie wspiera promocja w radiu (radiostacje Agory), internecie (Gazeta.pl), kinach sieci Helios oraz autopromocja w social mediach. Działania reklamowe przygotował zespół marketingu czasopism Agory.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *