Czekolada bohaterką specjalnego wydania miesięcznika „Kuchnia”
Przepisy na 12 ciastek jak z cukierni, sposoby na 6 oryginalnych dań mięsnych z czekoladą, 7 pomysłów na słodką kolację, a także 103 przepisy na ciasta, ciasteczka, tarty, rolady, serniki, musy, kremy, bloki, wafelki, sosy i polewy – to wszystko znajdzie się w specjalnym wydaniu „Czekolada”, które ukaże się we wtorek, 24 października br. w ramach wyjątkowej „Kolekcji dla smakoszy”.
Redakcja wydania podpowie, jak przygotować domowe praliny i torty na domowe uroczystości, jak samemu wykonać efektowne czekoladowe dekoracje i jak przygotować fondue. Czytelnicy dowiedzą się, jak powstaje czekolada, zwana „złotem Azteków”, czym różnią się od siebie poszczególne jej rodzaje oraz jakie są sekrety cukierników.
Redakcja zaprasza na kolejną lekcję gotowania w ramach cyklu warsztatów magazynu „Kuchnia” i Akademii Kulinarnej Whirlpool. Tym razem na kuchennych stołach zagości marcepan. Marco Ghia, rodowity mediolańczyk i ekspert kuchni włoskiej, pokaże, jak samemu przygotować domowy marcepan. Szef kuchni podpowie też jak z łatwością zrobić masę migdałową i jak wykorzystać ją do przygotowania pysznych deserów – ciasteczka amaretti z ziarnami kawy, migdałową granitę prosto z Sycylii oraz migdałowe ciasteczka cassatine. Zajęcia odbędą się w sobotę, 25 listopada br. w Akademii Kulinarnej Whirlpool w warszawskim Soho Factory przy ul. Mińskiej 25.
Więcej informacji na stronie:http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty-l/domowy-marcepan/.
Wydanie „Czekolada” ukaże się w objętości 100 stron w cenie 10,99 zł. Będzie je wspierać promocja w radiu (radiostacje Agory) i w prasie (czasopisma Agory). Działania promocyjne przygotował Dział marketingu pionu Czasopisma Agory.