„Ewa gotuje”: Przepisy na dania z kapustą w roli głównej
Tym razem gospodyni zaprasza widzów na jedno warzywo w wielu odsłonach. W 462. odcinku zupa, kurczak i sałatka z kapustą, ale za każdym razem inną: białą, włoską, kiszoną… Deser jej nie zawiera, za to gruszki, czekoladę i orzechy już tak! Prowadząca dzieli się sprawdzonymi przepisami i ciekawostkami dotyczącymi składników.
Sałatka z kapusty
Gospodyni zaczyna od domowej sałatki z kapusty białej, papryki, cebuli, marchewki, pomidorów i ogórków. Wszystko dobrze przyprawia, gotuje i przekłada do słoików.
Wyjątkowy kapuśniak
Dość nietypowy, bo na kapuście włoskiej. – To naprawdę znakomita i bardzo szybka w przygotowaniu zupa. Szybka, bo na delikatnym warzywie, którego nie trzeba długo gotować – mówi Ewa Wachowicz.
Pałki kurczaka na kapuście kiszonej
Na drugie danie udka kurczaka w pikantnej marynacie, zapieczone na kapuście kiszonej.
Słodkości z orzechami i czekoladą
Na deser autorka programu piecze kruche ciasto z masą orzechową i polewą z czekolady. Podpowiada też co zrobić, żeby nasz organizm łatwiej przyswajał różnego rodzaju orzechy czy migdały, które na co dzień są znakomitą przekąską między posiłkami.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie