Canal+ PolskaMediaZapowiedzi TV

Nowy program „Domowa piekarnia Kucharskiego” w Kuchni+

Kuchnia+ przygotowała dla widzów niezwykłą ucztę dla podniebienia. 5 września wystartował nowy program Piotra Kucharskiego pt. „Domowa piekarnia Kucharskiego”. Premierowe odcinki w każdą sobotę o godz. 18:00. Ponadto na ekranie zagościł już 7 sezon programu „Czy na pewno umiesz gotować?”, w którym uczestnicy pod okiem Andrzej Polana doskonalą swoje umiejętności kulinarne.

 

DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO

Tym razem Piotr Kucharski zabiera nas do świata przepysznych wypieków, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Pokaże, jak upiec polskie klasyki: chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Będą też bagietki i bajgle, cebularze, precle oraz wypieki z różnych stron świata: indyjskie chlebki naan, tureckie pity, gruzińskie chaczapuri, brioszki, a na deser – gofry.

EMISJA: W KAŻDĄ SOBOTĘ, GODZ. 18:00

CZY NA PEWNO UMIESZ GOTOWAĆ? 7

Bohaterami kolejnych odcinków są osoby przekonane o tym, że potrafią świetnie gotować. Nieco inne zdanie na ten temat mają ich bliscy. I tu do akcji wkracza Andrzej Polan. Najpierw próbuje popisowego dania, przyrządzonego przez swojego gościa. Następnie razem pracują nad udoskonaleniem potrawy tak, by amator gotowania mógł z dumą podać ją rodzinie i znajomym.

EMISJA: W KAŻDY PIĄTEK, GODZ. 22:00

Na antenie Kuchni+ oprócz produkcji własnych stacji nie brak ekskluzywnych produkcji zagranicznych. We wrześniu widzowie spotkają się m.in. z Jamiem Olivierem, wyruszą w egzotyczną podróż kulinarną z Peterem Kuruvitą, a następnie Luke Nguyen zabierze miłośników kuchni azjatyckiej w podróż koleją przez Wietnam:

GRZESZNE PRZYJEMNOŚCI Z JAMIEM

Przysmaki z dzieciństwa, wspomnienia z wakacji i inne kulinarne przyjemności. Zapomnijmy na chwilę o diecie!

W tej serii nie liczymy kalorii. Jamie Oliver prezentuje tu nieco grzeszne podejście do jedzenia. Serwuje swoje ulubione potrawy z dzieciństwa i dania, które zapamiętał z podróży. Wszystko po to, by poczuć się dobrze. Wiadomo zaś, że nic tak nie poprawia nastroju jak słodka beza z kremem i owocami, piętrzące się od dodatków burgery, bogata w składniki lazania, czy wybornie doprawione pieczyste.

EMISJA: 16 WRZEŚNIA, ŚRODA, GODZ. 21:15

WYSPIARSKIE UCZTY Z PETEREM KURUVITĄ

Egzotyczna podróż kulinarna z Peterem Kuruvitą. Pyszne potrawy i zachwycające widoki.

Australijski szef kuchni, Peter Kuruvita, znany m.in. z programu „Moja Sri Lanka”, tym razem zabiera nas w podróż po wyspach położonych w bliskim i dalszym sąsiedztwie Australii. Odwiedza Vanuatu, Filipiny, Indonezję i Wyspy Cooka, by w tropikalnej scenerii próbować lokalnych potraw. W wyspiarskiej kuchni królują dania z ryb i owoców morza, których bogactwo może przyprawić o zawrót głowy.

EMISJA: 20 WRZEŚNIA, NIEDZIELA, GODZ. 15:45

LUKE NGUYEN – KOLEJĄ PRZEZ WIETNAM

Luke Nguyen zabiera nas w podróż koleją przez Wietnam. To świetna okazja, by poznać ten rozległy kraj i jego kuchnię.

Z południa na północ, z Ho Chi Minh do Hanoi, wiedzie licząca ponad 1700 km linia kolejowa. Wybudowana w czasach kolonialnych, zniszczona w trakcie wojny wietnamskiej, została odbudowana w latach 70. Określa się ją mianem The Reunification Express, czyli Ekspresu Zjednoczenia. Luke Nguyen przejedzie tę imponującą trasę, by pokazać nam piękno rodzinnego kraju i bogactwo jego kuchni.

EMISJA: 22 WRZEŚNIA, WTOREK, GODZ. 22:15

Kanał Kuchnia+ nieustannie dostarcza inspiracji kulinarnych zarówno początkującym pasjonatom gotowania jak wytrawnym adeptom tej sztuki. Prezentowane programy kulinarne przyciągają atrakcyjne grupy widzów:  AFF 297 (W25-54 C50K+), AFF 153 (W20-59 Edu High), AFF 129 (W20-59 Top Management). Ponadto w sierpniu stacja odnotowała 12% wzrost udziału w jakościowej grupie kobiet z miast!

DANE: NAM, VI-VIII 2020: AFF vs A16-49, VIII 2020 vs VIII 2019: SHR% W16-49 C50K+.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *