Nowy program Kasi Bosackiej "Co nas truje" w TVN Style
Ostatnio detoks i oczyszczanie organizmu z różnego rodzaju toksyn stały się bardzo modne. Okazuje się, że w wielu produktach kryją się trujące składniki, które nie wpływają dobrze na nasze zdrowie. Katarzyna Bosacka, jak nikt inny wie, co je, i wie, co kupuje. W nowym programie TVN Style zobaczymy ją na tropie tego „Co nas truje”.
We współczesnym świecie jesteśmy nieustannie podtruwani przez różnego rodzaju produkty spożywcze i napoje. Niezdrowych składników działających na nasz organizm jest tak wiele, że nie jesteśmy w stanie całkowicie pozbyć się ich z naszej diety. Wiele z nich sprzyja poważnym schorzeniom i alergiom oraz źle wpływa na nasze samopoczucie. Co możemy z tym zrobić?
Katarzyna Bosacka odwiedzi polskie rodziny i sprawdzi co kryje się w ich lodówkach. Prowadząca wyłowi z ich codziennych jadłospisów wszystko to, co może nas truć i w zgubny sposób wpływać na nasze samopoczucie. Czy podawane dzieciom parówki są zdrowe? Z jakich składników są produkowane? A co z dużymi ilościami wieprzowiny? Jeść czy nie?
W programie Katarzyna Bosacka wraz z ekspertami z różnych dziedzin wezmą pod lupę także olej, chleb, frytki, drób, ryby oraz wszystko to, co najczęściej znajduje się na naszych stołach. Czy cukierki, które w nagrodę podajemy najmłodszym członkom rodziny, mogą być zabójcze dla ich zdrowia? Brzmi groźnie? Jak się w tym wszystkim odnaleźć? Katarzyna Bosacka na pewno nie zostawi widzów na pastwę losu. Wspólnie z lekarzami i innymi specjalistami pokaże wszystkim „Co nas truje”
i podpowie jak dokonywać zdrowych wyborów żywieniowych. Pora zadbać o siebie i swoich bliskich!
Co będzie bohaterem pierwszego odcinka?
Są smaczne, łatwo dostępne i tanie, a tym samym uwielbiane przez wielu ludzi na całym świecie. Od kilkudziesięciu lat ich fenomen nieprzerwanie trwa. Określane są mianem fast foodów, a od niedawna nazywa się je także śmieciowym jedzeniem. Dlaczego? Fast food to prosta droga nie tylko do otyłości, ale także poważnych chorób.
Kasia Bosacka odpowie na pytanie jakie negatywne skutki może wyrządzić jedzenie ubóstwianych przez świat fast foodów. Prowadząca spotka się z ekspertami z różnych dziedzin. Porozmawia między innymi z kardiologiem i technologiem żywności. Weźmie udział w wielu eksperymentach, przeprowadzi sondy uliczne. Wszystko po to, aby odpowiedzieć na pytanie: czy fast food nas truje?
PREMIERA: NIEDZIELA, 11:30, OD 18 MARCA