"Sexy kuchnia Magdy Gessler" – odcinek 9
Tatar jest jedną z najpopularniejszych przystawek na stołach Polaków. Ikona telewizji, w finale programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler”, przedstawi aż cztery przepisy na to danie! Nie wiesz jakie przekąski przygotować na sylwestrową domówkę? To idealna propozycja, która zaskoczy twoich gości w tę wyjątkową noc!
Dojrzałe bakłażany, soczyste pomidory, piernik, marynowany śledź i polędwica wołowa – co te wszystkie składniki mogą mieć ze sobą wspólnego? Każdy z nich pojawi się na kuchennym blacie Magdy Gessler, która przygotuje z nich aż cztery różne tatary!
Na początek coś tradycyjnego i jakże lubianego przez Polaków – tatar z polędwicy wołowej. Jaki jest sekret Magdy Gessler? Prowadząca doprawi mięso odrobiną lubczyku! Restauratorka będzie też chciała przekonać widzów do eksperymentowania w kuchni. Czy każdy tatar musi być wykonany z mięsa wołowego? Oczywiście, że nie! Alternatywą dla wegetarian może być danie przygotowane ze świeżych oraz suszonych pomidorów. Trzecia odsłona to tatar wykonany z perskiego przysmaku, czyli bakłażana. Podpiekane warzywo z papryką i dodatkiem konfitowanego czosnku okaże się strzałem w dziesiątkę! Ostatnia wersja tatara będzie słodko-słona. Do jej wykonania Magda Gessler użyje śledzia oraz orzechów włoskich. Do całości doda natomiast afrodyzyjny imbir, sezam oraz siekaną cebulę. Gotowe danie zaserwuje z piernikiem i marynowanymi pieczarkami. Magda Gessler uważa, że w kuchni trzeba eksperymentować! Widzowie kanału Food Network przekonają się o tym już w najbliższą niedzielę!
PREMIERA DZIEWIĄTEGO ODCINKA: FOOD NETWORK, 31 GRUDNIA, NIEDZIELA, GODZ. 10:55