10 lat „Kuchennych rewolucji”! Dzisiaj startuje 21. sezon

Już od dziesięciu lat Magda Gessler przemierza kulinarną mapę Polski. W nowym sezonie nieustraszona rewolucjonistka podejmie się niemożliwego, aby stworzyć pełne oryginalnych smaków restauracje. Czy „Kuchenne rewolucje” zmienią upadające lokale w tętniące życiem miejsca?

 

 

 

 

 

W dziesiątą rocznicę startu programu Magda Gessler nie zwalnia tempa! W nowych odcinkach najsłynniejsza polska restauratorka zawita między innymi do pizzerii „Amore Mio” w Chorzowie i „Pizza Bella” w Ustroniu. Królowa polskiej gastronomii przybędzie też na ratunek do Piły, gdzie mieści się café bar „Barka”. Przekonamy się także, jakie zmiany czekają warszawskie lokale „Na okrągło” i „Villa Ostródzka”. Czy „Kuchenne rewolucje” przyniosą wszystkim upragniony sukces?

„21. sezon „Kuchennych Rewolucji”, zaskoczy widzów potrójnie: po pierwsze, niezwykłymi metamorfozami wnętrz odwiedzanych restauracji, po drugie, wyjątkowymi pomysłami kulinarnymi odmieniającymi menu, a po trzecie – zmianami, które Magda Gessler wywoła u właścicieli i pracowników, w ich podejściu do biznesu i gotowania, w ich relacjach między sobą, a wreszcie: w ich życiu. Często słyszę pytanie „Jak to możliwe, że po tylu sezonach programu nadal są w Polsce miejsca, które wyglądają i funkcjonują jakby programu nigdy nie było na antenie?” Odpowiedź jest tylko jedna: nie wystarczy naoglądać się „Kuchennych Rewolucji”, trzeba mieć odwagę, żeby wpuścić Magdę Gessler pod swój dach. Trzeba mieć siłę, żeby przeżyć krytykę, wytykanie niedociągnięć, bezpardonowe wskazywanie słabości.” Michał Brożonowicz, szef Constantin Entertainment Polska

„Magda Gessler widzi wszystko – dzięki swojemu doświadczeniu i instynktowi. Włączamy kamery i jesteśmy świadkami niezwykłego zjawiska: Magda wyciąga wszystkie brudy, nie tylko te dosłowne, na światło dzienne. To są rewolucje, to są emocje na ostrzu noża – ale zawsze kończące się czymś nowym i niezwykłym. Ci, którym brak odwagi, nie zgłaszają się do „Kuchennych Rewolucji”Michał Brożonowicz, szef Constantin Entertainment Polska

W pierwszym odcinku wiosenne porządki wprowadzone zostaną w Napachaniu. Karta „Szybkiej szamy” zawiera tam ponad sto pozycji, w tym ponad czterdzieści różnych rodzajów pizzy. Olga, szefowa restauracji, szczególnie chwali się wymyślnymi nazwami potraw: „Chłop na roli”, „Pupa świnki”, czy „Farmer w kaloszach”. W „Szybkiej Szamie”, mimo sporych obrotów, pieniędzy brakuje. Właścicielka pojawia się w lokalu raz na dwa, a nawet trzy tygodnie. W efekcie restaurację prowadzą pracownicy, którzy nie mają jasno wytyczonych zadań. Co więcej, o remont prosi się też kuchnia. Z ogólnym rozgardiaszem porządek może zrobić tylko Magda Gessler!

Emisja pierwszego odcinka już dzisiaj o godz. 21:30 w TVN!

Fot. TVN

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *