MediaPolsat BOXZapowiedzi TV

„Ewa gotuje”: Przepisy na dania z kapustą w roli głównej

Tym razem gospodyni zaprasza widzów na jedno warzywo w wielu odsłonach. W 462. odcinku zupa, kurczak i sałatka z kapustą, ale za każdym razem inną: białą, włoską, kiszoną… Deser jej nie zawiera, za to gruszki, czekoladę i orzechy już tak! Prowadząca dzieli się sprawdzonymi przepisami i ciekawostkami dotyczącymi składników.

 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      Sałatka z kapusty

      Gospodyni zaczyna od domowej sałatki z kapusty białej, papryki, cebuli, marchewki, pomidorów i ogórków. Wszystko dobrze przyprawia, gotuje i przekłada do słoików.

      Wyjątkowy kapuśniak

      Dość nietypowy, bo na kapuście włoskiej. – To naprawdę znakomita i bardzo szybka w przygotowaniu zupa. Szybka, bo na delikatnym warzywie, którego nie trzeba długo gotować – mówi Ewa Wachowicz.

      Pałki kurczaka na kapuście kiszonej

      Na drugie danie udka kurczaka w pikantnej marynacie, zapieczone na kapuście kiszonej.

      Słodkości z orzechami i czekoladą

      Na deser autorka programu piecze kruche ciasto z masą orzechową i polewą z czekolady. Podpowiada też co zrobić, żeby nasz organizm łatwiej przyswajał różnego rodzaju orzechy czy migdały, które na co dzień są znakomitą przekąską między posiłkami.

      „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *