Hiszpańska uczta na Antypodach

Gdzie przyrządza się najlepsze portugalskie przysmaki w Australii? Skąd na Antypodach wyśmienita kuchnia chińska? W listopadzie zawsze uśmiechnięty szef kuchni – Miguel Maestre – zaprosi widzów Kuchni+ na kulinarną wyprawę, podczas której odkryje niezwykle smaczne tajemnice wielokulturowej Australii.

 

Miguel Maestre to znany widzom Kuchni+ m.in. z programu „Tropikalna kuchnia Miguela” temperamentny Hiszpan, który stał się prawdziwą gwiazdą australijskiej sceny kulinarnej. Przystojny, dowcipny i niezwykle utalentowany szef kuchni, z głową pełną pomysłów i wielkim sercem do gotowania, zaskarbił sobie sympatię widzów na całym świecie.

W swoim najnowszym programie „Miguel zaprasza na ucztę” kucharz odsłoni przed widzami kulinarne tajemnice wielokulturowej Australii. Podczas tej niezwykle barwnej podróży, prowadzącej od doskonałych portugalskich tart, przez chrupiące owoce morza, aż po egzotyczne sajgonki przygotowywane na idealnie cienkim ryżowym cieście, Miguel pozna wielu fascynujących ludzi. Odwiedzi m.in. lokalnych dostawców żywności, kulinarnych pasjonatów sprzedających swoje jedzenie na ulicy czy też tradycyjnych producentów, mających obsesję na punkcie jakości.

Na trasie jego wędrówki nie zabraknie również prawdziwych wyzwań. Charyzmatyczny Hiszpan pozna pary zakochanych, które mimo łączącego je uczucia, nie mogą znaleźć wspólnego języka pod względem kulinariów. Miguel zrobi co w jego mocy, aby rozwiązać ich problemy, bo jak twierdzi, najlepszym dodatkiem do każdej potrawy jest miłość.

Premierowe odcinki serii „Miguel zaprasza na ucztę” od poniedziałku do piątku, od 16 listopada o godzinie 16:30

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *