Nowa „Kuchnia” z cieciorką w roli głównej

W marcowym numerze „Kuchni” czytelnicy znajdą m.in. dodatek o zupach, relację z kulinarnej podróży do Singapuru, porady, jak przygotować dania z cieciorki oraz przepisy na blok czekoladowy i batony fit. Magazyn ukazał się na rynku we wtorek, 19 lutego br.

 

Bohaterką okładki najnowszego wydania „Kuchni” jest cieciorka – baza klasycznego humusu i falafeli. W okresie przedwiosennym świetnie nadaje się do dań mięsnych i warzywnych. Redakcja magazynu pokazuje, że można zrobić z niej również zupę, gulasz, sałatkę oraz placki.

W specjalnym dodatku „Kuchnia klasyczna – przedwiosenne zupy” czytelnicy znajdą przepisy m.in. na rosół wołowy z kluskami z manny, krem z dyni z mleczkiem kokosowym, minestrone z dodatkiem bazyliowego pesto i zupę rybaka.

Miłośnikom deserów Marieta Marecka – autorka serii książek „ABC Gotowania” wyjaśnia, jak przygotować blok czekoladowy i batony karobowe fit, Szymon Kubicki – współtwórca strony facetikuchnia.com.pl przedstawia niezawodne przepisy na ciasta bez glutenu, a Agata Wilkowska – autorka książki „Bez jaj” radzi, jak piec wegańskie muffiny i torty.

Ponadto w numerze przeczytać będzie można, jak rozpoznać dobrą i złą ceramikę użytkową, ile warte są wina zdobywające medale, jak jeść anchois oraz co to jest „fake food”. Czytelnicy znajdą w magazynie również relację z kulinarnej podróży do Singapuru, które zachwyca naturą i znakomitym jedzeniem, a także poznają tajemnice najstarszego targu w Krakowie.

Najnowszy numer „Kuchni” dostępny jest w sprzedaży od wtorku, 19 lutego br. w cenie 9,99 zł. Wydanie wspiera promocja w radiu (radiostacje Agory), internecie (Gazeta.pl) oraz autopromocja w social mediach. Działania reklamowe przygotował zespół marketingu czasopism Agory.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *