MediaTVN Discovery PolskaZapowiedzi TV

Wielkanoc w Food Network

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Na ten świąteczny czas kanał Food Network przygotował programy pełne inspiracji. Magda Gessler i Anna Starmach zdradzą swoje sposoby na wyjątkowe dania wielkanocne w programach „Wielkanoc ze smakiem” oraz „Pyszna Wielkanoc”! W poszukiwaniu wielkanocnych przysmaków Mikołaj Rey wyruszy w „Kulinarny rejs po Polsce”. Oprócz sporej dawki tradycji, Food Network zapewni też pokaz zwariowanych wielkanocnych słodyczy w programie „Najsłodszy wielkanocny koszyk” i dużą dozę wiosennych wariacji na temat ciast w „Wiosennym turnieju wypieków”.

 

„Pyszna Wielkanoc”

W środę 13.04 i czwartek 14.04 o godz. 14:00 i 19:00

W piątek 15.04 od godz. 17:30

W sobotę 16.04 od godz. 09:50

Idą święta Wielkiej Nocy. Już myślisz o faszerowanych jajach, żurku, mazurku i babce wielkanocnej? Może jednak warto coś zmienić? Daj się uwieść świątecznej kuchni i zaskocz gości niepowtarzalnym, wielkanocnym menu. Anna Starmach, jurorka programu „Masterchef” i prowadząca „Pyszne 25” podejmie wyzwanie i pokaże jak poradzić sobie w kuchni w tym świątecznym okresie. Odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych potraw wielkanocnych. Nie zabraknie także ciekawych kulinarnych anegdotek. Czy w Wielką Niedzielę Ślązacy stawiają to samo na stole co Poznaniacy? Co było pierwsze, kura czy jajo wielkanocne? Wielkanoc z Anną Starmach bez wątpienia będzie pyszna.

„Wielkanoc ze smakiem”

W czwartek 14.04 o godz. 22:55

W piątek 15.04 od godz. 19:45

W sobotę 16.04 od godz. 12:05

W wyjątkowym programie wielkanocnym Magda Gessler zaprezentuje potrawy, bez których nie wyobraża sobie świąt. Znana restauratorka zaproponuje autorskie przepisy, które wzbogacą tradycyjne polskie dania domieszką oryginalności i szczyptą charakteru. Na początek kwaśny żur, przyrządzony na esencjonalnym wywarze z aromatycznymi przyprawami i zaskakującym dodatkiem wędzonego oscypka. Jak Wielkanoc, to jaja! Magda przygotuje je w wersji po polsku z pieczarkami i pachnącym zielonym koperkiem. Nie może też zabraknąć prawdziwej, domowej białej kiełbasy z pachnącym sosem chrzanowym. Na deser intensywnie czekoladowy mazurek na kruchym cieście i wiosenna pascha z bratkami. Właśnie tak smakuje Wielkanoc u Magdy Gessler.

„Kulinarny rejs po Polsce – Wielkanoc”

W środę 13.04 o godz. 10:55 i sobotę 16.04 o godz. 16:15

Mikołaj Rey rusza tropem polskich przysmaków wielkanocnych. Spróbuje najlepszych lokalnych produktów i pozna wyjątkowe polskie tradycje. Co wkłada się do święconki, czym różnią się baby wielkanocne od tych zwykłych i jak przygotować idealny żur? Odpowiedź na te pytania Mikołaj znajdzie podczas swojej podróży po polskich kuchniach.

„Najsłodszy wielkanocny koszyk”

W niedzielę 17.04 o godz. o 18:20 i poniedziałek 18.04 o godz. 21:45

Prowadząca program Sunny Anderson, rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym cukiernikom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodkościami. Zobacz jak powstają gigantyczne słodkie rzeźby i przyłącz się do wielkanocnej parady. Zainspiruj się smacznym spojrzeniem na trendy w modzie i sprawdź jak mogą wyglądać i smakować wielkanocne kapelusze. Zwycięzca może być tylko jeden. Ten, który nim zostanie zabierze do domu główną nagrodę – Bunny Money czyli złote jajko wypełnione 25 000 dolarów!

„Wiosenny turniej wypieków”

W niedzielę 17.04 o godz. o 19:20 i poniedziałek 18.04 o godz. 20:45

Przed Wami kolejna odsłona słynnego pojedynku o tytuł Wiosennego Mistrza Wypieków i nagrodę w wysokości 25 000 dolarów! Dziesięcioro utalentowanych cukierników stanie do rywalizacji w przygotowaniu smakołyków kojarzących się z wiosną. Żywe kolory, świeże owoce i wyraziste smaki gwarantowane! Aby zyskać przychylność jurorów: Duffa Goldmana, Lorraine Pascale i Nancy Fuller, adepci sztuki cukierniczej wzniosą się na wyżyny swoich umiejętności i pomysłowości. Podejmując kolejne trudne wyzwania, zawalczą o zwycięstwo. Czy mistrzostwa w pieczeniu to nie najsłodszy sposób na rozpoczęcie wiosny?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *