Wiosna w Kuchni+

Wiosną Kuchnia+ nie zwalnia tempa i przygotowała dla widzów nowy autorski program „Zgrillowani”, w którym Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak udowadniają, że grill to nie tylko kiełbaski i karkówka. Na antenie nie zabraknie również zagranicznych produkcji.

 

ZGRILLOWANI

Tym razem sprawdzony w bojach kulinarnych duet z programu „m jak mięso” zmierzy się z tematem grilla Jurek i Andrzej udowodnią że grill to nie tylko karkówka i kiełbasa a ich nieposkromiony głód wykracza daleko poza czysto mięsne potrawy Szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażan z sosem tahini i mnóstwo innych frykasów Jurek i Andrzej przeprowadzą nas przez świat tajników grillowania i pokażą jak z żarzących się węgli wyciągnąć całą ich smakowitą moc.

Grill to również, a może przede wszystkim okazja do spotkań i takich towarzyskich atrakcji nie zabraknie i w tym programie. W każdym odcinku pojawi się gość, który poza przyjemnością wzięcia udział we wspólnym konsumowaniu, będzie musiał się zmierzyć z postawionym mu przez Jurka i Andrzeja wyzwaniem.

EMISJA: OD 18 KWIETNIA, GODZ. 11:30

DONAL – SZYBKO, SMACZNIE, ZDROWO

W swoim nowym programie Donal Skehan pokaże jak stworzyć szybkie, proste i pyszne potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową, pełne smaków i aromatów. Znany ze swojego kreatywnego i innowacyjnego podejścia do gotowania, Donal skupia się na codziennym gotowaniu z użyciem nie więcej niż 10 składników, a jego celem jest przygotowanie potrawy w 30 minut.

Donal stawia na prostotę, zdrowie i smak. Pokusi się też o przygotowanie jednogarnkowych kolacji oraz zaproponuje swoje wersje ulubionych dań zamawianych na wynos. A może smakowita przekąska do zrobienia w zaledwie 5 minut? Donal wie co to znaczy, gdy goni Cię czas i nie marnuje go w kuchni.

EMISJA: OD 17 KWIETNIA, GODZ. 17:00

ANTHONY BOURDAIN – MIEJSCA NIEZNANE 10

W kolejnym sezonie „Anthony Bourdain: miejsca nieznane 10”, zdobywca nagrody Emmy odwiedził m.in. takie lokacje jak francuskie Alpy, Puerto Rico, Nigeria, Seattle, Sri Lanca, Pittsburgh oraz południowe Włochy.

Kamery programu pokażą także spacer po zatłoczonych uliczkach Singapuru oraz również życie, kulturę i sztukę mieszkańców afrykańskiego Lagosu. Bourdain po raz kolejny odkryje przed widzami nie tylko unikalne miejsca, ale też smaki i aromaty.

EMISJA: OD 24 KWIETNIA, GODZ. 20:20

 

Kuchnia+ to kanał kulinarny, którego ideą jest poszerzanie kulinarnych horyzontów i promocja zdrowego stylu życia. Stacja dostarcza widzom inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw. Odkrywa polskie lokalne smaki oraz sekrety kuchni innych kultur, przedstawia porady o zdrowym odżywianiu, ciekawostki ze świata kulinariów oraz historie znanych restauracji i wielkich szefów kuchni.

Prezentowane programy kulinarne przyciągają atrakcyjne grupy widzów, co pokazują wskaźniki dopasowania: AFF 270 (W30-59 C50K+), AFF 244 (W20-59 Edu High), AFF 216 (W20-59 Top Management), AFF 169 (W20-59 inc. >3500).

DANE: NAM, AFF vs A16-49 I-II 2021, 06:00:00-25:59:59.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *