“Otwarta kuchnia” – nowa pozycja w ramówce Radia TOK FM
Radio TOK FM wprowadza jesienną ramówkę. Pierwszą z trzech nowych propozycji, która pojawi się na antenie w najbliższy poniedziałek – 12 września 2022 r. o godz. 19:20, będzie felieton kulinarny “Otwarta kuchnia” Pauliny Nawrockiej-Olejniczak. Pozostałe nowości przygotowane przez redakcję TOK FM zadebiutują w kolejne poniedziałki – 19 oraz 26 września br.
“Otwarta kuchnia”, nadawana w TOK FM co poniedziałek o 19:20, będzie audycją o jedzeniu i gotowaniu, a także o świecie widzianym przez kulinarny pryzmat. Co tydzień Paulina Nawrocka-Olejniczak opowie słuchaczom co i gdzie się jada, dlaczego i jaka historia za tym stoi. Dodatkowo, w felietonie nie zabraknie praktycznych porad, smakowitych rozmów, dźwiękowych obrazków z pachnących jedzeniem miejsc, rekomendacji inspirujących książek – kulinarnych, o kuchni i z kuchnią w tle oraz oczywiście przepisów. Każdy program będzie mieć swój temat przewodni, zwykle związany z danym sezonem, bieżącymi wydarzeniami czy kalendarzem.
Paulina Nawrocka-Olejniczak to krakowska reporterka Radia TOK FM, prowadząca wakacyjne audycje “Jadłospis”, “TOK360 od kuchni” i “Przewodnik o kuchni”. Jest też autorką podcastu “Zabawy jedzeniem” poświęconego historii kuchni, nagrodzoną tytułem Twórcy Roku 2021 w kategorii Podcast. Miłośniczka kultury kulinarnej, absolwentka Food Studies na Uniwersytecie SWPS.
Premierę audycji “Otwarta kuchnia” wspiera promocja na antenie Radia TOK FM, na stronie tokfm.pl oraz na profilach TOK FM w mediach społecznościowych.
“Otwarta kuchnia” to pierwsza z trzech jesiennych nowości, które zagoszczą na antenie stacji. Premiery dwóch kolejnych odbędą się w kolejne poniedziałki – 19 oraz 26 września.