Azjatyckie insekty w kuchni „MasterChefa Juniora”

W piątym odcinku zawodnicy „MasterChefa Juniora” zmierzą się z zadaniem, z którym problemy miałby niejeden dorosły. W kuchni programu zagoszczą robaki, chrząszcze, a nawet świńskie uszy! Czy młodzi kucharze poradzą sobie z tymi egzotycznymi przysmakami?

 

Na półmetku zmagań o tytuł MasterChefa Juniora kuchnia programu wypełni się azjatyckimi smakami. Robaki, chrząszcze i świńskie uszy to tylko część przysmaków, z którymi będą musieli oswoić się zawodnicy. Młodych kucharzy wspierać będzie Ola Nguyen. Ta zwyciężczyni 7. edycji „MasterChefa” udowodni, że z niecodziennych składników można przygotować pożywne i przepyszne dania. Czy najlepiej gotujące dzieci w Polsce poradzą sobie z takim wyzwaniem?

W programie pojawi się także Dominika Wójciak. Laureatka 3. sezonu „MasterChefa” przeprowadzi masterclass ze smażonych lodów, które będą tematem kolejnego zadania. Pod koniec odcinka sytuacja w programie wymknie się spod kontroli, a uczestników i jurorów opanuje prawdziwe słodkie szaleństwo…

Emisja 5 odcinka w niedzielę 31 marca o godz. 20:00 w TVN

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *