Czerwiec na kanale HISTORY
W czerwcu czeka nas ogrom ciekawostek spożywczych – poznamy nowe fakty o markach i produktach, bez których nie wyobrażamy sobie współczesnego świata gastronomicznego. A to za sprawą programu Jedzenie, które zmieniło świat. Tęsknota za przyrodą w dobie największego rozwoju technologicznego kończy się uwiecznianiem momentów Gdy natura atakuje w telefonach komórkowych – twórcy programu zebrali w całość najlepsze ujęcia.
Jedzenie, które zmieniło świat
Food That Built The World s. 2
We wtorki o 20:00 od 15 czerwca na HISTORY
8×60
Dla pokoleń Amerykanów to nazwiska znane od dziecka. W zdumiewający sposób stały się podstawą ich przetrwania i rozwoju gospodarki USA. Kim są? I jak zrewolucjonizowali ten kraj? To ludzie tacy jak Milton Hershey, Will Kellogg, Henry Heinz i bracia McDonald. Nie znamy ich, ale znamy ich nazwiska. To oni stoją za sukcesem produktów spożywczych, które stały się symbolem Ameryki.
Te niesamowite postaci stworzyły marki, które zdefiniowały znacznie więcej, niż tylko nawyki żywieniowe Amerykanów. Sprytem, siłą ale też litrami wylanej krwi potu i łez przez żołądek zdobywali serca krajanów. Po drodze budowali miasta, opracowywali nowe technologie i pomagali wygrywać światowe wojny. Byli bezwzględni i przebiegli. Oto wizjonerzy, którzy na zawsze zmienili oblicze Ameryki.
Gdy natura atakuje
Nature Gone Wild
W piątki 20:00 od 11 czerwca na HISTORY
12×30
Zawodowy przewodnik i badacz, Greg Aiello podróżuje do najdalszych zakątków świata dokumentując najdziwniejsze zjawiska związane z przyrodą. Czerpiąc z własnych doświadczeń, a także zdarzeń, które były udziałem innych osób Greg opowiada o niezwykłych spotkaniach ludzi ze światem zwierząt.
W każdym z 30-minutowych odcinków zaprezentuje fascynujące, niespotykane nagrania, opatrując je komentarzem i garścią rad, które w podobnych do przedstawianych sytuacjach mogą się okazać bardzo cenne.