Czwarty odcinek programu „Szokujące potrawy”

Kolejnym punktem na kulinarnej mapie Jarka Nowaka będzie Kambodża. Co jest przysmakiem w tym rejonie świata? Czwarty odcinek programu „Szokujące potrawy”!

 

Kambodża to niewielkie państwo w południowo-wschodniej Azji, do którego warto udać się, by poznać różnorodną kulturę oraz… szokującą kuchnię. Sercem każdego miasta jest tam bazar oferujący najdziwniejsze dania- od warzyw i egzotycznych owoców po owłosione tarantule smażone na głębokim oleju.

Prowadzący odwiedzi lokalny market i przeżyje prawdziwą gastronomiczną przygodę! Za kulinarnymi dziwactwami kryje się bogata historia kraju, którą Jarek przybliży widzom w odcinku. Na pierwszy ogień pójdzie specjalność kuchni khmerskiej, jaką jest prahok, czyli fermentowana pasta rybna.

Na talerzu antropologa wyląduje też szczur i nietoperz, a na deser plaster miodu z… larwami. To nie wszystko! W menu pojawią się też inne szokujące potrawy, tylko czy Jarek Nowak odważy się ich skosztować? Oglądajcie koniecznie czwarty odcinek programu!

PREMIERA TRAVEL CHANNEL: 22 CZERWCA, SOBOTA, GODZ. 10.50

PREMIERA TVN: 24 CZERWCA, PONIEDZIAŁEK, GODZ. 22.30

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *