Drugi sezon programu „Sztuki Mięsa”

Początek 2019 roku był bardzo udany dla stacji Food Network! W pierwszych miesiącach tego roku udział kanału uplasował się na poziomie 0,33% SHR (W16-49). Co więcej, tylko w lutym Food Network zgromadził przed telewizorami ponad 5,5 mln widzów!

 

Pod koniec lutego zagościł na antenie Food Network kolejny sezon programu „Makłowicz w drodze”.Robert Makłowicz od lat przybliża Polakom tradycyjne specjały z całego świata. Tym razem odwiedza Belgię, Chorwację i Norwegię. W programie odwiedza targi, producentów lokalnej żywności i trunków, a także godne polecenia lokale, w których spotykają się przede wszystkim miejscowi. Robert Makłowicz nie skupia się wyłącznie na kulinariach, ale także na najważniejszych jego zdaniem atrakcjach turystycznych, dlatego w programie zobaczymy również świątynie, zabytki oraz muzea. To propozycja zarówno dla miłośników jedzenia, jak i widzów ciekawych świata, lokalnych kultur i szeroko pojętej historii. Premierowy odcinek nowego sezonu uzyskał świetny wyniki na poziomie 1,32% SHR w grupie kobiet z miast.

17 marca wystartował drugi sezon Sztuki Mięsa”. Proste i praktyczne przepisy Jakubiaka od lat są chętnie powtarzane w kuchniach widzów. W drugiej serii programu „Sztuka mięsa” Tomasz Jakubiak ponownie zaprezentuje widzom swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku w swojej kuchni przygotuje dwa dania, no i oczywiście wyruszy w Polskę. Tym razem odwiedzi miejsca, w których można zjeść dobre mięso – restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą nam sekrety swoich najlepszych dań i zarażą widzów pasją do gotowania.

Już niedługo na antenie Food Network zobaczymy Magdę Gessler w nowej roli! Najbardziej znana restauratorka rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Magda przedstawi ich fascynujące historie, namówi na szczere rozmowy, a następnie podejrzy ich pracę w kuchni i  spróbuje ich popisowych dań. Skąd czerpią inspiracje? Jak prowadzą restauracje? Czy uda im się zachwycić, a może zaskoczyć ikonę telewizji?
Premiera: 31.03, godz. 11.45

20 kwietnia na antenie Food Network pojawi się kolejna nowość – „Przyślij przepis”. Stacja oddaje program swoim widzom! Zajrzy do ich kuchni i pozna przepisy na ich popisowe dania. Odwiedzi prawdziwych pasjonatów gotowania z całej Polski i podpatrzy, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację, czy imieniny u cioci.
Premiera: 20.04, godz. 18.15

Tadeusz Muller miłość do gotowania odziedziczył w genach. Syn Magdy Gessler w nowym programie „Z gruntu zdrowo” pokaże, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz pojedzie na polskie pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokaże przepisy na dania, które będą prawdziwymi bombami witaminowymi.
Premiera: 05.05, godz. 14.15

Dane: NAM, SHR%, W16-49 i W 16-49 c50k+, 01.01-20.03.2019; COV A4+, 02.2019

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *