MediaPlatforma Canal+/ Canal+ PolskaZapowiedzi TV

Grudniowa kulinarna podróż w Kuchni+

W czasie przedświątecznych przygotowań Jamie Oliver przychodzi z pomocą i pomysłami na szybkie świąteczne potrawy złożone z pięciu składników.

 

 

 

 

ŚWIĘTA JAMIEGO: 5 SKŁADNIKÓW

W czasie przedświątecznych przygotowań Jamie Oliver przychodzi z pomocą i pomysłami na szybkie świąteczne potrawy złożone z pięciu składników.

W godzinnym odcinku specjalnym „Święta Jamiego: 5 składników” genialny szef kuchni pokazuje swoje kulinarne sztuczki na „bezbolesne” przygotowania bożonarodzeniowego stołu. Każdy z proponowanych przez Jamiego Olivera przepisów jest szybki oraz łatwy w przygotowaniu, dzięki genialnym kombinacjom zaledwie pięciu składników.

Świąteczne potrawy według Jamiego są niezwykle proste, a jednocześnie zapewniają wyjątkowo smaczne rezultaty – świąteczny smak bez spędzania wielu godzin w kuchni.

PREMIERA: PIĄTEK, 6 GRUDNIA, GODZ. 21:05

WYMARZONY TORT URODZINOWY 2

Producenci nie mogli powstrzymać swojego apetytu na „Wymarzony tort urodzinowy” i uznali, że program zasługuje na drugi sezon. Dzięki temu już na początku grudnia, na ekranach naszych telewizorów będziemy mogli podziwiać kolejne rywalizacje o jak najlepsze przeniesienie dziecięcych rysunków na rzeczywiste torty.

Czy na podstawie rysunku namalowanego przez dziecko da się stworzyć tort o takim samym wyglądzie? Jak najbardziej! Dwie mistrzynie tortów stoją przed wyzwaniem przemienienia tych samych kolorowych ilustracji w rzeczywiste ciasta, tak aby sprostały wymaganiom najbardziej wymagających sędziów, czyli ich twórców. Który tort będzie najbardziej zbliżony do rysunku i wygra?

PREMIERA: SOBOTA, 7 GRUDNIA, GODZ. 12:30

SARA W STAMBULE 2

Sara La Fountain, szefowa kuchni, a także znana autorka książek kulinarnych wyrusza w podróż do Turcji, aby odkryć wszystkie kulinarne tajemnice stolicy tego barwnego kraju.

Stambuł otwiera się przed widzami serii dokumentalnej „Sara w Stambule” pokazując, co najlepszego ma do zaoferowania. Sara La Fountain przemierza tureckie ulice w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Ma zamiar zobaczyć, usłyszeć, dotknąć, powąchać i posmakować tego ekscytującego miasta, szukając różnych kolorów i pomysłowych dań w każdym jego zakamarku. Szefowa kuchni chce także zrozumieć, jak jedzenie, kultura oraz dziedzictwo kulturowe Stambułu wpływają na tamtejszych mieszkańców oraz co trzeba jeść i jak gotować, aby żyć jak stambułczyk.

QUEENSLAND Z JUSTINE SCHOFIELD

Australijska gwiazda kulinarnych programów telewizyjnych, Justine Schofield, zabiera nas w kulinarną podróż do jednego z sześciu stanów swojej ojczyzny – słonecznego Queensland.

Justine Schofield odkrywa przed nami pyszne smaki oraz aromatyczne potrawy charakterystyczne dla australijskiego Queensland. W trakcie programu możemy podziwiać cuda tamtejszej przyrody, poznać ciekawe lokalne produkty, a także zainspirować się wyjątkowymi przepisami miejscowych szefów kuchni.

PREMIERA: WTOREK, 10 GRUDNIA, GODZ. 22:05

NIGEL SLATER NA BLISKIM WSCHODZIE

W tej trzyodcinkowej serii, brytyjski szef kuchni oraz autor wielu kulinarnych książek, Nigel Slater, bada kulturę kulinarną Bliskiego Wschodu.

Nigel Slater wyrusza w kulinarną podróż po Bliskim Wschodzie. W jej trakcie będzie badał sekrety najstarszych i najwspanialszych kuchni świata, czyli kuchnie Libanu, Turcji oraz Iranu. Wiele z produktów używanych przez lokalnych kucharzy stało się popularnych na całym świecie, jednak Nigel chce zbadać u źródła z czego miejscowi szefowie kuchni przyrządzają swoje potrawy. Brytyjski szef będzie uczył się jak zrobić dżem różany z prawdziwego zdarzenia, robił nabiał, czy piekł ciasteczka z grupą lokalnych kucharzy.

PREMIERA: SOBOTA, 14 GRUDNIA, GODZ. 14:00

GLOBE-COOKER W PARYŻU 2

Podróżnik tysiąca miast, Fred Chesneau, powraca z drugim sezonem swojego kulinarnego programu „Globe-Cooker w Paryżu”.

Pomimo, że program Freda Chesneau jest nagrywany w Paryżu, nie ogranicza się on jedynie do szczegółowego poznawania francuskiej kuchni. W sześcioodcinkowej serii Fred, miłośnik dobrego jedzenia, odwiedzi dwanaście społeczności o różnych miejscach pochodzenia, aby zobaczyć jak adaptują swoją rodzimą kuchnię do lokalnych możliwości.

PREMIERA: WTOREK, 24 GRUDNIA, GODZ. 18:00

Kuchnia+ to kanał świetnie dopasowany do kobiet z miast AFF 322 (W30-59 C50K+), AFF 312 (W25-59 C50K+). Stacja cieszy się coraz większą popularnością. W jakościowej grupie kobiet z miast udziały wzrosły o 38%!

Dane: NAM, AFF vs A16-49, I-X 2019; SHR% W16-49 C50K+ I-X 2019 vs I-X 2018.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *