Prasa - Ksiązka

Grudniowe wydanie „Kuchni” dostępne z dodatkiem o czekoladzie

20 listopada br. ukaże się grudniowy numer miesięcznika „Kuchnia”, a w nim m.in. przepisy na świąteczne klasyczne dania oraz nowości na wigilijny stół, pomysł na miód w wersji wytrawnej i kolejna odsłona konkursu „Gotuj z Kuchnią”. Nowe wydanie magazynu można będzie kupić również w wersji ze specjalnym dodatkiem poświęconym czekoladzie.

 

Świąteczny numer „Kuchni” to połączenie tradycji z nowoczesnością i zachęta do łączenia nieoczywistych smaków. Czytelnicy znajdą w nim m.in. przepisy na nowatorskie dania na wigilijną kolację, np. tatar z łososia w galaretce cytrusowej, majonez z burakiem oraz kapustę z dynią, żurawiną i grzybami. Dorota Świątkowska – autorka bloga „Moje wypieki” przedstawi z kolei swoje propozycje na nietypowe świąteczne łakocie.

Dla miłośników klasycznych potraw redakcja przygotowywała dodatek „Świąteczna klasyka”, a w nim przepisy m.in. na kurczaka nadziewanego jabłkami, pasztet z królika z żurawiną i pistacjami, grzyby w cieście, karpia w galarecie oraz ciasta: kokosową struclę makowa i sernik z czekoladową kruszonką.

Bohaterem okładki najnowszej „Kuchni” jest miód, który warto dodawać nie tylko do słodkich, ale również do wytrawnych potraw – jego niewielki dodatek sprawia, że drób i warzywa zyskują głęboką, słodkawą nutę. Przedstawione przepisy na udka pomidorowo-miodowe z migdałami, bakłażany pieczone w miodzie czy skrzydełka miodowo-imbirowe z dymką to tylko niektóre z wielu propozycji redakcji na wykorzystanie tego składnika w domowej kuchni.

Ponadto w grudniowym numerze magazynu znalazła się kolejna odsłona konkursu „Gotuj z Kuchnią”, w którym co miesiąc do wygrania jest sprzęt marki SMEG. Zadanie konkursowe to nagranie krótkiego filmu, w którym należy pokazać, jak przyrządza się jedną z potraw według przepisu z obecnego numeru.

Najnowsze wydanie „Kuchni” dostępne będzie również w wersji ze specjalnym dodatkiem „Czekolada”, w którym redakcja magazynu podpowie, jak przygotować domowe praliny, czekoladowe fondue oraz torty na rodzinne uroczystości, a także w jaki sposób samodzielnie wykonać efektowne czekoladowe dekoracje. Czytelnicy dowiedzą się również, jak powstaje czekolada, zwana „złotem Azteków”, czym różnią się od siebie poszczególne jej rodzaje oraz poznają sekrety cukierników.

Nowy numer „Kuchni” ukaże się na rynku we wtorek, 20 listopada br. w cenie 9,99 zł. Wydanie z dodatkiem „Czekolada” kosztować będzie 14,99 zł.

Świąteczny numer wspiera promocja w telewizji (Kuchnia+, Domo+), prasie (magazyny Agory), radiu (radiostacje Agory) oraz autopromocja w social mediach. Działania reklamowe przygotował dział marketingu czasopism Agory.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *