BadaniaMediaTVP

Nowe programy kulinarne TVP HD zyskują widzów

W poniedziałek, 27 września TVP HD uzyskało najwyższe we wrześniu udziały, które według NAM wyniosły 0,63%. Wśród najliczniej oglądanych programów dnia znalazły się znane i lubiane produkcje TVP oraz emitowany od 13 czerwca 2021 magazyn kulinarny „Przystanek Slow Food”, który wczoraj obejrzało aż 76 tys. widzów przy udziałach 1,04%, najwięcej we wrześniu.

 

„Przystanek Slow Food” to magazyn kulinarny o wyjątkowych ludziach, którzy cenią zdrowe jedzenie, naturalne uprawy i ekologiczne produkty oraz świadomie zdecydowali się żyć w zgodzie z naturą i porami roku, szanując otaczające ich środowisko. Program wszedł do ramówki kanału w czerwcu tego roku i szybko dołączył do najliczniej oglądanych magazynów kulinarnych anteny, obok znanego i lubianego programu „Okrasa łamie przepisy”.

Również kolejna kulinarna nowość jesieni „Polska śródziemnomorska” cieszy się dużym zainteresowaniem widzów. Odcinek wyemitowany 26 września obejrzało 49 tys. widzów przy udziałach 0,62%. Tym samym była to najliczniej oglądana nowość ramówki jesiennej.

Wspólnym mianownikiem magazynów kulinarnych TVP HD jest bogata tradycja kulinarna Polski, którą każdy program prezentuje w unikalny dla siebie sposób. Karol Okrasa przemierza kraj w poszukiwaniu lokalnych smaków regionalnych potraw. Jacek Szklarek, prowadzący „Przystanek Slow Food” zabiera widzów w podróż po zakątkach Polski, by poznać miłośników zdrowego jedzenia. Premierowe odcinki cyklu „Przystanek Slow Food” widzowie zobaczą już w październiku.

Natomiast Jola Kleser, w nowym programie „Polska śródziemnomorska” podróżuje po regionach, szukając rdzennie polskich produktów, które mogą zastąpić potrawy kuchni śródziemnomorskiej.

Na premierowy odcinek programu „Polska śródziemnomorska” TVP HD zaprasza w każdą sobotę o godz. 17.50

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *