„Odkrycia Magdy Gessler”: Smaki Ukrainy na Food Network

Magda Gessler do tej pory ratowała restauracje. Tym razem odkryje niezwykłe miejsca i genialnych szefów kuchni! Przy okazji zdradzi nam coś o sobie! W najbliższym odcinku „Odkryć Magdy Gessler” wybierzemy się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów.

 

Restauracja Kanapa mieści się w zabytkowej kamienicy na Mokotowie. Można tu zjeść ciekawe dania współczesnej kuchni ukraińskiej. Szefem kuchni jest Dmitrij Babak, który stara się wykorzystywać jak najwięcej produktów zza naszej wschodniej granicy. Jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji. Kuchni ukraińskiej ze smakami z całego świata. Czy jego potrawy podbiją serce Magdy Gessler?

Czego w nowym odcinku spróbuje ambasadorka Food Network? Galareta z królika z chrzanem i musztardą molekularną, tatar z łososia z guacamole i chipsem z mąki gryczanej, czarne pierogi z sandacza oraz prawdziwy barszcz ukraiński podany w główce kapusty. Zaskoczeniem będzie z pewnością jadalna… świeczka z masła, czosnku i soli! Jakie smaki przypomną jej dzieciństwo i dania babci? Jak wygląda ukraińska gościnność? Czy wszystko pójdzie zgodnie z planem?

Premiera już w najbliższą niedzielę o godz. 11.45 na antenie Food Networ


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *