„Strączki na cztery pory roku" – specjalne wydanie miesięcznika "Kuchnia" w ramach "Kolekcji dla smakoszy"

Przepisy na 107 potraw z warzyw strączkowych, w tym efektowne przekąski i sałatki, sycące zupy, pełne aromatów dania, łatwe do przygotowania przetwory oraz wyborne desery, sposoby na pyszne dania jednogarnkowe, 16 pomysłów na smakowite humusy i pity oraz 49 przepisów na dania wegańskie – to wszystko znajdzie się w specjalnym wydaniu „Strączki na cztery pory roku”. Numer, który jest pierwszą w tym roku częścią wyjątkowej „Kolekcji dla smakoszy”, ukaże się już we wtorek, 27 lutego br.
 

 

W wydaniu redakcja wyjaśni, jak przyrządzać groch i groszek, co można przygotować z zielonego i cukrowego groszku, co tkwi w ziarnach soczewicy, jak kupować, gotować i mrozić bób oraz jak uprawiać kiełki. Czytelnicy dowiedzą się, jakie zalety zdrowotne, odmiany i zastosowanie ma fasola i fasolka, jak można wykorzystać w kuchni ciecierzycę, jakie są plusy soi i co można przygotować z mniej znanych roślin strączkowych: azuki, mung, czarnego oczka i orzeszków ziemnych.

W wydaniu znajdą się też przepisy na zaskakujące w smaku desery z roślin strączkowych, m.in. na tort z białej fasoli z kremem, brownie fasolowe, tartę z orzeszkami ziemnymi czy ciastka z ciecierzycy.

„Strączki na cztery pory roku”, wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia”, będzie dostępne na rynku przez trzy miesiące. Numer będzie kosztował 10,99 zł i liczył 100 stron. Wesprze go promocja prasie (czasopisma Agory), w radiu (radiostacje Agory) oraz w internecie (serwisy Gazeta.pl, media społecznościowe). Za kreację kampanii odpowiada Dział marketingu pionu Czasopisma Agory. 

Na rynku dostępne jest także najnowsze, marcowe wydanie miesięcznika „Kuchnia”, którego główną bohaterką jest kasza i przepisy na dania z różnych jej rodzajów. W numerze pojawiły się również pomysły na obiady w 30 minut, praktyczne porady dotyczące win dla wegan oraz wszystko o stylizacji potraw.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *