Syn Magdy Gessler debiutuje w telewizji Food Network! (wideo)

Tadeusz Müller miłość do gotowania odziedziczył w genach. Syn Magdy Gessler w swoim nowym programie „Z gruntu zdrowo” udowodni, że polskie warzywa i owoce są bezcennym, źródłem zdrowia i nieskończoną inspiracją do tworzenia pysznych potraw. Bohaterem pierwszego odcinka będzie burak. Jakie ma właściwości zdrowotne?

 

W programie „Z gruntu zdrowo” prowadzący pojedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy warzyw i owoców. W swojej kuchni pokaże przepisy na dania, które będą prawdziwymi bombami witaminowymi. Już w pierwszym odcinku opowie o zdrowotnych właściwościach buraka. W Kosowie Lackim spotka się z Bartkiem, który specjalizuje się w uprawie tego warzywa. Wspólnie wybiorą najlepsze okazy i pokażą jak w prosty sposób zrobić pyszną pajdę chleba z pieczonym w ognisku burakiem, serem kozim z dodatkami m.in. miodem i orzechami.

Widzowie poznają również przepis na wyśmienity krem z buraka z malinami i budyniem kukurydzianym, buraczaną tartę na kruchym cieście oraz domowy zakwas. Dlaczego warto go pić codziennie? Jak rozpoznać, czy burak rósł bez sztucznych wspomagaczy? Jedno jest pewne! Będzie pysznie i zdrowo!

 

 

„Z gruntu zdrowo”  PREMIERA: FOOD NETWORK, NIEDZIELA, 12 MAJA, GODZ. 14:15


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *