„Szokujące potrawy” w Wietnamie w Travel Channel i TVN

Suszone larwy pszczele, a może potrawka z żuka? Zapraszamy na kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata! W trzecim odcinku Jarek Nowak dotrze do Wietnamu. Czy odważy się spróbować wszystkich potraw?

 

 

Premierowy cykl kanału Travel Channel zabierze widzów na niezwykłą wyprawę. Ruszymy tropem szokujących potraw, nieznanych Polakom z ich rodzimych stołów. W trzecim odcinku ekstremalnym podróżom Jarka Nowaka pikanterii doda kuchnia wietnamska!

Suszone larwy pszczele, potrawka z żuka, czy czarne kurczaki podawane w puszce po napoju gazowanym, to tylko początek kulinarnych wyzwań! Na talerzu prowadzącego znajdzie się również curry z żabich udek i popularna w tym regionie zupa z kaczej krwi. Jarek spróbuje dziwacznych dań, które zazwyczaj szokują i odstraszają turystów swoim wyglądem.

W jaki sposób tak ekstremalne potrawy stały się normą? Dlaczego na stołach Wietnamczyków ląduje gulasz z konia czy pieczony pies? Co lokalni mieszkańcy opowiedzą o swoich tradycjach?

PREMIERA TRAVEL CHANNEL: 15 CZERWCA, SOBOTA, GODZ. 10.50

EMISJA TVN: 17 CZERWCA, PONIEDZIAŁEK, GODZ. 22.30


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *